BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Nostradamustan yalnış tüyo

Sanal şampiyon Çek Cumhuriyeti ve Nostradamus'un favorisi İspanya elendi, geriye Almanlar kaldı.

Abone ol

Her Dünya Kupası öncesinde olduğu gibi Almanya 2006 başlamadan da zafere ulaşacak takım hakkında birçok değişik tahmin yapıldı. İddialarını bir temele oturtmak isteyenler zaman zaman matematik formüllerini, zaman zaman da kehanetleri kullandı. Ancak alınan sonuçlar 'sihirli' tahminlerin büyük kısmının çöpe gitmesine neden oldu. Son yılların başarılı takımı Çek Cumhuriyeti, Almanya'ya 'Bilgisayarın Şampiyonu' ünvanıyla geldi. Futbolcuların özellikliklerinin yüklendiği bilgisayarda maçlar oynatılmış ve Çekler mutlu sona ulaşmıştı. Ancak Çek Cumhuriyeti dönüş biletini erken aldı.

Bir türlü istediği başarıya ulaşamayan İspanya'nın rakipler üstünde baskı oluşturmak için kullandığı yol ise Nostradamus'un kehanetiydi. İspanyol taraftarlar, Nostradamus'un "2006'nın 7. ayında İspanya'dan gelen ordu Pireneler'i geçecek ve şeytanın ordusuyla Avrupa'nın ortasında savaşa girecek. Bundan sonra Kutsal Kase gerçek yerine, kralın tahtına gidecek" kehanetini zaferin işareti olarak görmüşlerdi.

Ancak İspanya, Fransa'ya elenerek evine döndü. Geriye sadece Almanların 'formülü' kaldı. Ev sahibi ülkenin taraftarları şampiyon oldukları ilk iki seneyi çarpıp (54*74=3996), son şampiyonluğu da çıkan rakamdan düşmüşler (3996- 1990=2006) ve kupayı kazanmanın kaderlerinde yazılı olduğunu iddia etmişlerdi. Futbolcular da kupa kendileri için sona erinceye kadar sakallarını kesmeyeceklerini söyleyerek 'totem'e bir boyut daha katmışlardı. İlerleyen günler formülün ne kadar geçerli olduğunu gösterecek.