BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Belçikayı sarsan cinayet

Belçika'da kaybolduktan sonra cesetleri bulunan iki kızdan birinin tecavüze uğradığı kesinleşti

Abone ol

Belçika'da kaybolan iki çocuğun cesetleri bulundu.
Belçika'da kaybolan Nathalıa Mahy (10) ve Stacy Lemmens'in (7) cesetleri, Luik şehri yakınlarında yer alan tren yolu yakınlarındaki kanalizasyonda bulundu. Yapılan otopsi sonucu çocukların boğularak öldürüldüğü ve birinin tecavüze uğradığı açıklandı. Polis, olayla ilgili olarak bir şüpheliyi tutukladı. Parlamentoda, küçük kızlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Aileleriyle birlikte bir kafeteryada otururken, bir anda ortadan kaybolan Nathalia Mahy (10) ve Stacy Lemmens (7) isimli 2 kız çocuğu, Belçika polisinin uzun süren araştırmalarının ardından Luik şehrinde bulunan bir tren yolunun yakınlarındaki kanalizasyon çukurunda ölü olarak bulundu. Yapılan otopsi sonucunda, Mahy'nin tecavüze uğradığı ve kızların her ikisinin de boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Bu arada olayın sorumlusunun, daha önce sübyancılıktan dosyası bulunan Fas asıllı Abdullah Ait Oud (39) olabileceği görüşünde bulunan Belçika polisi, Oud'u tutukladı.

Soruşturmanın kapsamlı olarak devam ettiği belirtilirken, kızların cesetlerine uzun araştırmalar sonrası, büyük bir titizlikle yapılan çalışma neticesinde ulaşıldığı bildirildi. Bu arada kurbanların ailesine Belçika'da yaşanan sübyancılık olaylarından sonra kurulan Çocuk Gözlemcileri birimi tarafından psikolojik destek verildiği ifade edildi.

Öte yandan Brüksel Meclisi'nin oturumu öncesi, hayatını kaybeden küçük kızlar için saygı duruşunda bulunuldu. Meclis üyeleri ve başkanı kurban ailelerine taziye mesajlarını iletirken, oturuma uzun süre ara verildi. Oturumun yeniden başlamasının ardından ise meclis üyelerinin büyük bölümünün görüşmelere katılmayarak, parlamentodan ayrıldıkları gözlendi. Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt ile Adalet, İçişleri ve Maliye Bakanları da öldürülen çocuklar için düzenlenen programa katılmak üzere oturumda yer aldı.

Belçika Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, olayın sanığının ortaya çıkarılacağı ve cezasız kalmayacağı vurgulanırken, Belçika Krallığı da, adaletin yerine gelmesi için gerekenin yapılacağının altını çizdi.