BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  EKONOMİ

Birleşmede dev adımlar

Koçbank ve Yapı Kredi Bankasının birleşmesi yolunda ilk olağanüstü genel kurul toplantıları yapıldı.

Abone ol

Koç Finansal Hizmetlerden yapılan açıklamada, 20 Nisan 2006 tarihinde Yapı ve Kredi Bankası AŞ ve Koçbank Yönetim Kurullarının her iki bankanın yasal birleşmesine ilişkin sürecin başlatılmasına yönelik kararlarının ardından, olağanüstü Genel Kurul toplantılarının gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantılar neticesinde her iki bankanın hissedarlarının, Koçbank AŞ'nin Yapı ve Kredi Bankası AŞ'ye devri için esas alınan 30 Nisan 2006 tarihli bağımsız denetimden geçmiş mali tabloları onaylarken, devre ilişkin devir sözleşmesinin düzenlenmesi ve imzalanması konusunda ise yönetim kurullarının yetkilendirildiği bildirildi.

Yapılan toplantıya istinaden Koç Finansal Hizmetler üst yöneticisi ve Koçbank/Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdürü Kemal Kaya, tüm hissedarların onayı ve sağladığı güven ile faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, amaçları doğrultusunda gerekli tüm adımları attıklarını ve tüm çalışmalarını planladıkları şekilde devam ettirdiklerini vurguladı.

Kemal Kaya, şunları kaydetti:

''Önümüzde grubumuzun her iki bankasının tek bir çatı altında birleştirilmesi için saptanmış bir hedef var. Yılın son çeyreğinde tamamlamayı düşündüğümüz bu süreç sonucunda resmi olarak Türk bankacılık sektörünün en büyük özel sermayeli bankalarından birini yaratmış olacağız. Bu doğrultuda birleşmeye yönelik projelerimiz ise son hızıyla sürüyor. Yapı Kredi'nin birçok alanda ama özellikle kredi kartları, gayri nakdi krediler ve emeklilik konusunda sahip olduğu büyük gücü Koçbank'ın yatırım fonları, özel bankacılık gibi alanlarda sahip olduğu uzmanlıkla birleştireceğiz. Diğer taraftan Grup içinde yaratılan işbirliği ile her iki bankanın da müşterilerine yeni imkanlar yaratacağız. Birleşme ile birlikte liderlik konumuna sahip olduğumuz alanlara yenilerini ekleyeceğimiz yeni bankamızın da bugüne kadar sürdürdüğümüz anlayış çerçevesinde, geniş şube ağı, deneyimli personeli ve Grubun yurtiçi ve yurtdışı finansal iştirakleri ile müşterilerine ayrıcalıklı bir hizmet sunacağına eminim.''