BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Gazzeyi bekleyen tehlike

BM Acil Yardım Koordinatörü Jan Egeland, Gazze'yi bir insanlık dramının beklediğini açıkladı!

Abone ol

BM Acil Yardım Koordinatörü Jan Egeland, İsrail'in, elektrik ve yakıt akışını hızla yeniden kurmaması durumunda Gazze'de 3 gün içinde insani kriz yaşanacağı uyarısında bulundu.

Egeland, yaptığı açıklamada ''Elektrik ve yakıt akışı yeniden kurulmazsa Gazze'de yaşayan Filistinliler ölüme doğru gidiyorlar'' diye konuştu. Filistinlilerden rehin alınan İsrailli askeri serbest bırakmalarını ve Filistinli militanların İsrail'e füze saldırıları düzenlemesine engel olmalarını isteyen Egeland ''Ben her iki tarafın da 1 milyon 400 bin kişinin yaşadığı ve nüfusun yarısını çocukların oluşturduğu Gazze'de kitlesel ölümler görmek istemediğine eminim'' dedi.

Egeland, Gazze'de elektrik ihtiyacının yüzde 40'ını sağlayan, bölgedeki tek elektrik üretim tesisinin İsrail tarafından bombalanmasının krizin en can alıcı noktasını oluşturduğunu vurguladı. Gazze'deki 130 kadar kuyunun su çekmek için elektriğe ihtiyacı bulunuyor. Kuyulara destek amacıyla kurulan bazı pompalar ise dizel yakıtıyla çalışıyor. Ancak İsrail 4 günden beri Gazze'ye yakıt gönderilmesine izin vermiyor.