BIST 10.851
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.446,59
HABER /  GÜNCEL

Paşa DAYATMA İSTEDİ

Emekli Paşa Aytaç Yalman laiklik ve Kürtçülük ile mücadelede yapılması gerekenleri sıraladı.

Abone ol

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Kürtçülük akımı ile mücadele ve laiklik ilkesinin sağlamlaştırılması için dayatmacı ve otoriter tedbirler alınması gerektiğini savundu. Cumhuriyet gazetesine "Türkiye'deki Toplumsal Değişimin Analizi" başlıklı bir makale yazan Yalman, Türkiye'de ulus devlet ilkesinin güçlendirilmesi için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

"Karşımıza sanal olarak çıkarılan ayrışma ve çatışma meselesini anlamalı, emperyalist güçlere karşı beraber mücadele etmeliyiz. Ulus devletimiz kültürel, dinsel ve etnik farklılıkları bünyesinde birleştirmelidir. Çünkü çeşitli mezhep ve etnik kökenden oluşan toplumların yönetimi ancak ulus bütünlüğü içinde mümkündür.
Kuşkusuz dayatmacı ve otoriter tedbirler ile konuya yaklaşmalıyız. İnsanların farklılıkların peşinde koşmasına fırsat vermemeliyiz. Çünkü emperyalist dalga, birlikte yaşayan insanları, ancak aşırı milliyetçilik ile parçalamayı başarmıştır.

ABD modeli demokrasi
Demokrasiye gelince; Batı'nın demokratikleşme olarak ortaya koyduğu değerlerin, Türkiye'yi sömürgeliştirmeye yönlendiğini görüyoruz. Çünkü emperyalizmin bir dayatması olarak karşımıza çıkarılan sözde demokrasi, Amerikan modeli bir demokrasidir. İnsanlarımızı vatandaşlıktan, toplumsallıktan soyutlayıp cemaatleştirmeye doğru yönlendirmektedir."