BIST 10.843
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Şirketlerde YASAK AŞK

Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı şirket, çalışanlarının hayatlarını başka bir şirkete inceletti.

Abone ol

Güvenlik şirketinin 2002'de uluslararası firmaya sunduğu raporda ilginç iddialar var: Müdür S. şirketten 4 kadınla sınırsız ilişki yaşıyor. Müdür K. sabah toplantılarında iki kadını masa altı taciz etti, A. ile de tuvalette basıldı!

Masa altı tacizden 16 kişiyi kovmuşlar

Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası bir Fransız şirketi çalışanlarının iş ve özel yaşamını güvenlik şirketine izletti. Şirket bu izleme raporlarına dayanarak 16 kişiyi işten attı.

Garlin International adlı güvenlik şirketinin, 7 Mart 2002'de Türkiye'de faal, uluslararası bir Fransız şirketiyle imzaladığı anlaşma görülmemiş bir skandalı gözler önüne serdi. Anlaşmaya göre ortakları arasında ABD'de çeşitli istihbarat teşkilatlarında uzmanlık yapan polislerle, Türk emniyet teşkilatından emekli polislerin bulunduğu Garlin International, şirkette olup bitenleri düzenli olarak şirket yönetimine bildirecekti. Yasal sınırları zorlayan anlaşmaya göre şirketin tüm birimlerinde denetim yapma, çalışan ve çalışmış personel ile görüşme,  bilgi alma, her türlü bilgi ve belge toplama, gerektiğinde resmi kurumlara başvuru gibi yetkileri Garlin International'a veriyordu. Uluslararası şirketten G.A.R.R. ve Garlin'den Gary L. Caldwell imzalı anlaşma gereği her altı ayda bir yönetime raporlar sunuldu ve bu raporlara dayanarak pek çok kişi işten çıkartıldı. Raporlarda "şirket etiğine" aykırı davranışların saptanmasının amaçlandığı belirtiliyor. 2002'deki altı aylık çalışma boyunca 30'u eski personel, 20'si taşeron firma ve tedarikçi, 150'si de çalışan personel olmak üzere yaklaşık 200 kişiyle görüşüldüğü belirtilen raporda çalışanlardan firmalarla rüşvet alışverişi içinde olanlar ya da birbirleriyle cinsel ilişki kuranlar açıklanıyor.

İZLEME SÜRÜYOR
Raporun sonunda güvenlik ve danışmanlık şirketinin yaptığı araştırmalar sonucunda 16 çalışanın işten atıldığı da belirtiliyor. Firmanın daha sonra da rapor hazırlamayı sürdürdüğü, telefon konuşmalarını yasa dışı bir biçimde dinleyerek çalışanları işten çıkardığı ileri sürülüyor.

Haber: Emrullah Erdinç
Kaynak: www.sabah.om.tr