BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

MHPlilerin tepkisi dinmedi

Rahşan Ecevit'in "Artık can yakmıyorlar" açıklamasına MHP yönetiminden sert tepki gösterdi.

Abone ol

MHP yönetimi, "Cumhuriyet için el ele" kampanyası çerçevesinde sağda ve solda başlattığı ittifak arayışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den ret yanıtı alan Rahşan Ecevit'in "Artık can yakmıyorlar" açıklamasına sert tepki gösterdi.

MHP'lilerin Ecevit'e tepkileri şöyle:

Genel Sekreter Cihan Paçacı: Rahşan Hanım'ın söylediği dönemde MHP'lilerin can yakmaktan öte canı çok yanmıştır. Artık bu tartışmalar 80 öncesinin şartlarında kaldı. Günümüzde dün birbirlerine rakip olanlar, bugün bir araya gelebilecek noktaya geldi. MHP dün de bugün de can yakmadı, yakmıyor. Birlik ve bütünlüğü temsil ediyor. Dün o sözler kendi değerlendirmesiydi, bugün de o kendi değerlendirmesine yönelik bir yorum yapıyor Rahşan Hanım. Yanlıştır ve kabul edilebilir değildir.
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici: 1999'daki sözleriyle kabul edilebilir değildi, bugünkü sözleri de. Rahşan Hanım'ın sözleri; dün de bugün de MHP'yi tanımadığını gösteriyor.

Karşılıklı can yandı

Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya: Geçmişte söylediği "can yaktılar" sözü zaten subjektif değerlendirmeydi. 12 Eylül öncesi çatışma ortamında karşılıklı canlar yandı. Rahşan Hanım, genel başkanımızın gençlerin elinde silahı değil, bilgisayarı görmek istediğine ilişkin sözlerini, "benim söylediğim 'can yaktılar' sözünü Bahçeli kabul ediyor" şeklinde yorumlamakla ikinci bir yanlış yapıyor.