BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.508,10
HABER /  SAĞLIK

Ne alakası var demeyin yastığınızın altına sarımsak koyun mışıl mışıl uyuyun!

Mutfakların vazgeçilmez lezzeti ve aynı zamanda alternatif tıpın da gözde besinlerinden olan sarımsağın düzenli tüketildiğinde kanser hücrelerini ve vücutta oluşan yağlanmayı engellemesinin yanı sıra yastığınızın altına koyulduğunda verdiği faydaları herkesi şaşırtacak. İşte şifa deposu sarımsağın faydaları...

Abone ol

Türk mutfağının yemeklerinin lezzetiyle ve tadıyla vazgeçilmez bir parçası olan sarımsak yüzyıllardır alternatif tıp için kullanılan mucizevi bir besindir. Keskin kokusu yüzünden birçok insanın düzenli olarak tüketmekten çekindiği sarımsak bitkisinin düzenli tüketildiğinde kanser hücrelerini ve vücuttaki yağ birikimini önler.

Aynı zamanda halk arasında doğal antibiyotik olarak adlandırılan sarımsağın tüketilmeden bile vücudunuza olan faydalarını duyunca şaşıracaksınız. İşte bir diş sarımsağı yastığınızın altına koymanızın sağlığınıza faydaları...

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

Sarımsak içerisinde C, D vitamini ve yüksek derecede antibakteriyel besin bulundurur. Bunların yanı sıra prebiyotik özelliğide olan sarımsak bağırsaklardaki iyi bakterilerin çoğalmasına yardımcı olarak bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Burun tıkanıklığını açar

Eğer uyurken rahat nefes alamıyorsanız yastığınızın altına koyduğunuz bir diş sarımsak içerisinde bulundurduğu uçucu yağlar yardımıyla burun çevresini açarak ferahlatır, mukus tabakasını kolayca dışarı atmanıza yardımcı olur. 

Rahat uyku sağlar

Yastığınızın altına koyduğunuz bir diş sarımsak gece yarısı boyunca salgılayacağı sülfüroz içeriğiyle odada rahatlatıcı bir etki yaratır. Antibiyotik ve çinko içeriği ile de kemik ve kas ağrılarını gidererek rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur.

Böcek ilacı görevi görür

Yaz aylarında herkesin korkulu rüyası olan sivrisineklerin ısırıklarından kurtulmak için sarımsak başvurabileceğiniz en etkili çözümdür. Birçok insan gibi sivrisineklerde sarımsak kokusunu sevmez. Sarımsak böcekler ve sinekler için toksik özelliktedir. Bu nedenle gece uykunuzda yastığınızın altına koyacağınız bir diş sarımsak haşereleri sizden uzak tutacaktır.