BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

NATO için kritik zirve! İsveç ve Finlandiya heyetleri Türkiye'ye yarın geliyor

İSVEÇ ve Finlandiya heyetleri, NATO üyelik başvurularına ilişkin istişarelerde bulunmak için yarın Türkiye'ye gelecek.

Abone ol

Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerini veto etme sinyalinin yankıları sürerken iki ülkenin heyetlerinin Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin yeri ve tarihi belli oldu. 3'lü zirve 25 Mayıs'ta (yarın) Ankara'da yapılacak.

İsveç ve Finlandiya, Ankara ile gerginliğe neden olan NATO üyelik başvurularıyla ilgili tüm konuları Türkiye'yle konuşup çözmeye hazır olduklarını açıklamıştı. Dışişleri Bakanlığı, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurularına ilişkin istişarelerin yarın Ankara'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsveç ve Finlandiya’nın NATO'ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki heyetimiz ile İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara'nın başkanlığındaki İsveç ve Finlandiya heyetleri arasında 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü Ankara'da gerçekleştirilecektir."