BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,56
HABER /  POLİTİKA

Nagehan Alçı paylaştı İstanbul seçimi için müthiş iddia

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, YSK içinde 4 üyenin İstanbul seçiminin tekrarından yana olduğu, 4’ünün karşı durduğu, 3’ünün ise kararsız olduğu iddiasını köşesine taşıdı.

Abone ol

İstanbul seçimlerinde söz sözü YSK söyleyecek. 31 Mart seçimlerinde sürprize sahne olan İstanbul için AK Parti, seçimlerin iptali ve yenilenmesi için 3 bavul dolusu belgeyle YSK'ya başvurdu. 

Gözlerin çevrildiği YSK'daki toplantıdan yansıyanları ve çarpıcı bir iddiayı Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "YSK toplantısında neler yaşandı? Süreç nasıl işleyecek?" başlıklı köşesinde böyle aktardı: 

İş dünyasının konuştuğu iddia

"Günlerdir bana telefonlar geliyor. İş dünyasının en tanınmış isimleri YSK kararının ne olacağını arayıp soruyor. Hemen hepsinde de aynı duyum var... “YSK içinde 4 ülkücü üyenin İstanbul seçiminin tekrarından yana olduğu, 4 Kemalist üyenin karşı durduğu, 3 üyenin ise henüz kararsız olduğu iddiası doğru mu” diye soruyorlar.

Hangi üyeler ülkücü hangi üyeler Kemalist hangi üyeler nötr diye İstanbul burjuvazisi bile resmen lotarya oynuyor. Çok tanınmış işadamları büyük paralara, çıkacak karara dair bahis oynuyor. Benden de tüyo istiyorlar. 

Kil karşı kim yana oylaması yok

Halbuki ilk olarak şunu açıklığa kavuşturalım: Süreç böyle bir süreç değil. Tüm bu süreç sonunda tıpkı AK Parti kapatma davası oylaması gibi tek ve ölümcül oylama ile netice belirlenmeyecek

Yani YSK “Kim yeniden seçimden yana, kim karşı. Karar verin şu işi bitirelim” oylaması yapmayacak.

İddialar teker teker ele alınıp, kısıtlı ve ölü seçmen başlıkları hariç diğerlerinde oy çokluğu ile kabul ya da ret kararı çıkacak ve bunun sonuçlarından etkilenecek seçmen sayısı Ekrem İmamoğlu’na seçim kazandıran seçmen sayısından fazla ise yeniden seçim denecek, değil ise mevcut sonuç nihaileşecek. Yani aslında çok somut bir süreç işleyecek. 

YSK’nın içindeki hava gayet sakin

Dünkü toplantı 11 gibi başladı. Hem AK Partili, hem CHP’li hem de MHP’li üyelerin hepsi bir konuda mutabık: YSK’nın içindeki hava gayet sakin.

Siyasetin gerginliği ve kutuplaşmasının yansıması YSK toplantılarında hissedilmiyor. Burada gördüğüm kadarıyla iş tamamen matematiksel bir sürece dönüşmüş. Yani itiraz maddeleri içinde kabul görecek olanların sonuçları hesaplanacak ve ortaya çıkan rakam kararı belirleyecek."

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı