BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.441,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Soylu: Yalan rüzgarıyla karşı karşıyayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıda CHP'lilerin iddialarının doğruyu yansıtmadığını söyledi. Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretiyle ilgili kimsenin bilgisi olmadığı sözlerini yineledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, YSK'nın İstanbul'daki iddiaların araştırılmasıyla ilgili değerlendirmesinin önemli olduğunu söyledi. Şehit töreninde CHP liderine yönelik saldırıda bir takım yalan ifadelerin olduğunu belirten Soylu, CHP'lilerin şehit cenazelerine alınmaması yönündeki sözlerinin ise tedbir amaçlı olduğunu kaydetti.

Meclis'te düzenlenen resepsiyona katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu. 

YSK'nin İstanbul seçimlerine ilişkin kararıyla ilgili açıklamada bulunan Soylu, "YSK'nin bir kararla birlikte bu itiraza konu olan meselelerin araştırılması ve bunlarla ilgili yapılacak birtakım değerlendirmelerin önemli olduğunu düşünüyorum. Araştırmaların sonucu ne çıkacak hep beraber göreceğiz" dedi.

İnan bir yalan rüzgarı ile karşı karşıyayız. Ben bu yalan rüzgarından yoruldum. Adli soruşturma devam ediyor.


"Hiçbir provokasyon bulgusuna rastlamadım"

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü belirten Bakan Soylu, "Muhtarın bilgisi ve haberi olduğunu söylüyor, muhtar açıklama yapıyor 'Haber yok.' diyor. Ailenin bilgisi olduğu söyleniyor, aile açıklama yapıyor, 'Bizim bilgimiz yoktur, artık bizi rahat bıraksın, biz dua etmek istiyoruz.' diyor. Elde sopalar vardı diyor, sopalarla ilgili kimsenin bir bilgisi, görgüsü veya böyle bir değerlendirme yok. İnan bir yalan rüzgarı ile karşı karşıyayız. Ben bu yalan rüzgarından yoruldum. Adli soruşturma devam ediyor. Şu ana kadar yürütülen soruşturmalar kapsamında hiçbir provokasyon bulgusuna rastlamadım. Bana sorsalardı gitmemelerini tavsiye ederdim. CHP'lilerin şehit cenazelerinde protokole alınmamalarını tedbir olarak söyledim. İki ay sonra şehit cenazelerine gidebilirler dedim çünkü tehdit kalkmıştı" dedi.