BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,12

Mustafa Destici Kimdir?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve 27. Dönem Ankara Milletvekili Mustafa Destici, 1966 yılında Eskişehir’in Günyüzü İlçesi Gecek köyünde doğdu. İlk tahsilini Günyüzü İlçesinde, Orta tahsilini Sivrihisar ilçesinde , Lise tahsilini Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Mustafa Destici, 1993 yılına kadar öğretmenlik yaptı ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Felsefe Tarihi...

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve 27. Dönem Ankara Milletvekili Mustafa Destici, 1966 yılında Eskişehir’in Günyüzü İlçesi Gecek köyünde doğdu. İlk tahsilini Günyüzü İlçesinde, Orta tahsilini Sivrihisar ilçesinde , Lise tahsilini Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

1988 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Mustafa Destici, 1993 yılına kadar öğretmenlik yaptı ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Felsefe Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı.

1993 yılında Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Akademik göreve başladı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi oldu ve 2000 yılında kadar Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümünde Akademisyen olarak görev yaptı. 2000 yılında Tarım Bakanlığı’na geçti ve 2007 yılına kadar burada çalıştı.

Destici, 1978 yılında Ülkü Ocakları’nda göreve başladı. 12 Eylül Darbesi’nden sonra kurulan ilk Ülkücü Gençlik Teşkilatı olan “Gençlik Kültür Sanat Ocakları”nın Kurucu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

1992’de Merhum Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP)’den ayrılması ile birlikte Nizam-ı Âlem Ocaklarında görev alan Mustafa Destici, 2007 yılına kadar Nizam-ı Âlem Ocakları ve Alperen Ocakları’nda aktif görevlerde bulundu.

Mustafa Destici, 15 Nisan 2007’de yapılan 2. Olağanüstü Büyük Kurultay’da Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun isteği ile 17 yıllık memuriyet hayatından istifa ederek, Büyük Birlik Partisi’ne katıldı. Destici, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyeliğine seçilerek, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

9 Kasım 2008 yılında 7. Olağan Büyük Kurultay’da MKYK Üyeliğine tekrar seçilen Mustafa Destici, Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun isteği üzerine Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Mustafa Destici, Ebedi Siyasi Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetinden sonra 24 Mayıs 2009’da yapılan son Olağanüstü Büyük Kurultay’da tekrar MKYK Üyeliğine seçilerek, Genel Sekreter oldu.

Mustafa Destici 03 Temmuz 2011 yılında 4.Olağanüstü kurultayda Büyük Birlik Partisi genel başkanlığına seçildi.

24 Haziran 2018 milletvekilliği seçiminde partisinin, AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na destek kararını almasının ardından Destici, AK Parti'nin listesinden Ankara ikinci bölge birinci sıradan Milletvekili Adayı gösterilerek seçildi. Destici halen Ankara Milletvekili.

Lise yıllarında güreş sporu ile uğraşan, üniversite yıllarında ise Ankara Ayaşspor başta olmak üzere 1. ve 2. amatör kümede futbol oynayan Mustafa Destici evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce ve Arapça bilmektedir.