BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  POLİTİKA

Muharrem İnce'den çarpıcı açıklamalar: "Erdoğan'ın damadı var orada, beni bu ilgilendirmez"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefeti her şeye karşı çıkmakla eleştirdi. İnce, "İHA'lar, SİHA'lar konusunda Türkiye başarılı mı, evet başarılı. Erdoğan'ın damadı var orada, beni bu ilgilendirmez. Başarılı mı değil mi? Sen Cumhurbaşkanı olursan desteğin sürecek mi? Tabi ki sürecek, hiç kuşkunuz olmasın. " dedi.

Abone ol

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Mersin ziyareti sırasında basın toplantısı düzenledi.  İnce yaptığı açıklamada, partilerinde genel başkanı da cumhurbaşkanı adayını da üyelerin belirlediğini kaydederek, "CHP'de böyle olsaydı eğer ben partiden ayrılmazdım. Yani demokrasi olsaydı ben CHP'den ayrılmazdım. 'Genel başkanı üyeler seçsin' deselerdi herhalde ben genel başkan olmuştum çoktan" dedi.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan İnce, 6'lı masaya değinerek, "Ben oradan milletin lehine bir iş çıkacağına inanmıyorum. Erdoğan yorgun, Erdoğan ortak akıldan uzak, Erdoğan'ın etrafını yalakalar sarmış. Oradan hayır gelmez. 6'lı masa da artık kısır günü mü, altın günü mü, dolma günü mü bilmiyorum. Birbirlerine mesajları grup başkan vekilleri, genel başkan yardımcıları tarafından medya üzerinden veriyorlar. Kendileri bir araya gelince demek ki memleketin sorunlarını konuşmuyorlar. İstanbul Sözleşmesinde anlaşamamışlar. Libya Tezkeresinde anlaşamamışlar. Terörle mücadelede anlaşamamışlar. Kamulaştırmada anlaşamamışlar. Ergenekon, Balyoz'da anlaşamamışlar. Cumhurbaşkanı adayında anlaşamamışlar. Nerede anlaşacak bunlar? 6'lı masayı devam ettirsinler. Bir itirazım yok, oraya gelmek gibi bir niyetimiz de talebimiz de yok. Zamanı geldiğinde gerekli ittifaklar kurulur" diye konuştu.

"Demokrasi olsaydı ben CHP'den ayrılmazdım"

Türkiye'de iktidar kadar bir de muhalefet probleminin olduğunu vurgulayan İnce, "Belki de bu muhalefet değişmeden bu iktidarı değiştirmek zor. Belki de biz onun için ne sağdan ne soldan, Atatürk'ün yolundan diyoruz. Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Ancak bizim partimizde işler biraz zor. Bizde adayı üyeler seçiyor. Diğer partiler gibi değil. Bu bir cesaret işidir. CHP'de böyle olsaydı eğer ben partiden ayrılmazdım. Yani demokrasi olsaydı ben CHP'den ayrılmazdım. Genel başkanı üyeler seçsin deselerdi herhalde ben olmuştum çoktan, ayrılmama da gerek kalmamıştı. Tribünler beni alkışlıyordu, sahadaki bin 200 kişi beni seçmiyordu. İşte bu Türkiye'de demokrasiye örnek. Üyeler seçiyor genel başkanı, üyeler seçiyor cumhurbaşkanını" şeklinde konuştu.

"Her şeye karşı olunmaz"

Partilerinin Atatürkçü bir parti olduğunu belirten İnce, "Memleket Partisi 'ne işimiz var Libya'da' demez. CHP'liler gibi demem. Zaten onları görünce iyi ki ayrılmışım diyorum. Ben o çizgide bir adam değilim. Bazıları ilkeleri için partisini terk eder, bazıları da partisi için ilkelerini terk eder. Ben ilkelerim için yaşarım. Mavi Vatanı destekliyorum. Doğu Akdeniz'deki enerjide pay almaktır. Ben torunlarımız fakir kalsın istemiyorum. Doğu Akdeniz'de söz sahibi olacağız. Antalya körfezine sıkışmış bir devlet olamayız biz. Kara devleti olmayacağız. Gerekirse şimdi canımız yanacak, önemli değil. Bunlar gelecek güzel günler için. Yıllar önce İran Atom Enerji Kurumu Başkanının sözünü hiç unutmuyorum. '60 yıl daha Batı'nın tazyikine dayanabilirsek, 300 yıl rahat edeceğiz' dedi. Ben bu mantıkta bir adamım. Azerbaycan'a yardım etti Türkiye Cumhuriyeti. Ben maalesef Azerbaycan'a yardım ettik demiyorum, az bile ettik diyorum. Ben Cumhurbaşkanı olsam daha fazla ederdim. İHA'lar, SİHA'lar konusunda Türkiye başarılı mı, evet başarılı. Erdoğan'ın damadı var orada, beni bu ilgilendirmez. Başarılı mı değil mi? Sen Cumhurbaşkanı olursan desteğin sürecek mi? Tabi ki sürecek, hiç kuşkunuz olmasın. Hatta daha gelişmesi için çalışacağız. Böyle bir muhalefet olmaz, her şeye karşı. Her şeye karşı olunmaz. Doğru varsa doğru diyeceğiz, yanlış varsa yanlış diyeceğiz" ifadelerini kullandı.