BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.500,04
HABER /  GÜNCEL

Müftü bu cesareti nereden aldı?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek tartışmalı daveti TBMM’ye taşıdı.

Abone ol

Ankara Çankaya İlçe Müftüsü Hamdi Gevher'in davetini konuşuyor. Gevher, Çankaya İlçesi’ndeki muhtarlara bir bir mesaj atarak, kendilerini cumartesi günü yapılacak olan kahvaltılı sohbete davet etti.

Hizmet planlaması yapılacak olan yemeğe, Çankaya İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım’ın da katılacağı belirtildi.

Müftü, muhtarların cep telefonuna attığı mesajda, tanışmak, kaynaşmak ve Çankaya’ya hizmet planlaması yapmak için görüşlerin paylaşılacağını bildirdi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek tartışmalı daveti TBMM’ye taşıdı.

BU CESARET NEREDEN?

Gök, müftü tarafından gönderilen “Sayın Kaymakamımız, İlçe Daire Amirlerinin de katılacağı tanışmak, kaynaşmak ve Çankaya’ya hizmet planlaması yapmak için görüşlerinizin paylaşılacağı kahvaltılı sohbete katılmanızı bekler, saygılar sunarım” şeklindeki cep telefonu mesajını hatırlatarak, “Bir müftü, amiri olan kaymakamı da aşarak ve o toplantıya kaymakamı da davet ederek bir hizmet planlaması yapma yetkisi ve cesaretini nereden almıştır? ” diye sordu.

Gök’ün yanıt istediği sorular şöyle:

1-Çankaya’ya hizmet planlaması yapmak kimin görevidir?

2-Bir ilçenin mülki amiri olan kaymakamlık makamının yetki ve görevlerinin, yetkili olmayan bir birimi tarafından kullanılmak istenmesinin devlet anlayışı içerisindeki yeri nedir? Örneğin, Müftülüğün ilçede hizmet planlaması yapmak amaçlı toplantı tertip etmesi laik devlet ilkesiyle bağdaşır mı?

3-Bir ilçe müftüsünün bu tutumu hangi anlayışın ürünüdür ve müftü, amiri olan kaymakamı da aşarak ve o toplantıya kaymakamı da davet ederek bir hizmet planlaması yapma yetkisi ve cesaretini nereden almıştır? Bu konuda bir soruşturma açılmasını düşünüyor musunuz?

4-Dikmen Polis evinde yapılması planlanan bu kahvaltılı sohbetin giderleri nereden karşılanacaktır?