BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  GÜNCEL

Salondaki prezervatifler delil oldu!

Samsun'da bir ihbarı değerlendiren polisler baskın yaptığı masaj salonunda 9 kişiyi gözaltına aldı

Abone ol

 Samsun'da polisin bir masaj salonu ile saunaya yaptığı baskında, fuhuş için yer temin ettikleri ve fuhuşa aracılık ettikleri gerekçesiyle 2'si kadın 9 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler suçlamaları kabul etmezken, baskında ele geçen prezervatifler delil oldu. 7 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğine bağlı ekipler Atakum İlçesi Körfez Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir masaj salonu ile Mimar Sinan Mahallesi'nde faaliyet gösteren saunada fuhuş yapıldığı iddiaları üzerine üç ay önce teknik ve fiziki takibe başladı. Yapılan fiziki takip sırasında sauna ve masaj salonunudan çıkan 15 erkeğin ifadesini alan polis, buralarda masöz olarak çalışan kadınlara 100 ila 150 lira arasında fuhuş yapıldığını ortaya çıkardı. İfadeleri alınan 15 kişi daha sonra serbest bırakıldı.

9 GÖZALTI

3 gün önce teknik ve fiziki takibi tamamlayan polis gece yarısı sauna ve masaj salonuna eş zamanlı baskın yaptı. Baskında masaj salonunda Mustafa T. (47), Gürcistan uyruklu Türk vatandaşı Natia T. (37), Aşkın S. (26), Ersoy Y. (23), Çetin Ş. (30), Müjdat K. (58) ile saunada Kadir B. (34), Ayten Y. (57) ve Aydemir K.'yı (33) fuhuş için yer temin etmek ve fuhuşa aracı olmak suçlamasıyla gözaltına aldı. Her iki işyerinde masöz olarak çalışan 15 Türk kadının ifadesi alındı. Kadınlar fuhuş yapmadıklarını öne sürerken, gözaltına alınan 9 şüpheli de suçlamaları kabul etmedi. Polisin saunalarda yaptığı aramalar sırasında ele geçen 5 adet kullanılmış 30 adet kullanılmamış prezervatife delil olarak el kondu. Polisteki sorgularının tamamlanmasının ardından dün gece geç saatlerde adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden Ayten Y. ve Aydemir K. nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 7 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan son operasyon öncesinde saunaya 4 kez, masaj salonuna ise 3 kez baskın yapıldığı, bu baskınlarda 15 kişinin gözaltına alındığı, 13 kişinin adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. 2 kişinin de savcılık tarafından serbest bırakıldığı belirtildi.