BIST 9.778
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.435,57
HABER /  POLİTİKA

Bu süreç AK Parti'ye sabotajdır!

Eski AK Partili Kürt vekil Dengir Mir Mehmet Fırat Uludere raporunu sert sözlerle eleştirerek çarpıcı bir tespitte bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Uludere olayının AK Parti ve Başbakan'a bir sabotaj olduğunu dile getirdi.

CNN Türk'te programa konuk olan Fırat, Uludere olayının bir katliam olduğuna vurgu yaparak hükümete sabotaj yapıldığını söyledi.

Fırat, komisyonun hazırladığı rapor için "Benim vicdanım sızladı, bu bir katliamdır kim ne söylerse söylesin, hiçbir gerekçesi olamaz. Bana göre TBMM alt komisyonunun raporu hukuka vicdana aykırıdır" dedi

Rapora tepki gösteren Fırat bu olayın diğer olaylardan bağımsız olmadığını vurgulayarak "Uludere olayını tek başına alamazsınız, iki karakolda acemi erlerden oluşan vatani görevlerini yapan 15-20 şehidin cenazelerindeki olayları dikkate almak lazım, Uludere olayını dikkate almak lazım, Suriye'nin düşürdüğü uçağı dikkate almak lazım " dedi.

Bu süreç bana göre AK Parti'ye yapılmış bir sabotajdır, AK Parti'yi itibarsızlaştırma sürecidir. Fakat Başbakan'a gelince Başbakan'ın kan gelip kızılcık şurubu içtim demesi vu provokasyonun farkında olduğu anlamına gelir. Başbakan bazı şeyleri görüp de görmemezlikten gelme durumunda kalıyor bu da ne yazık ki acı bir durum.