BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa'da 200 polisle şafak operasyonu

Şanlıurfa'da 50 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 50 kişi gözaltına alındı

Abone ol

Şanlıurfa'da, çeşitli suçlardan aranan şüphelilerin yakalanması için sabah saatlerinde kent merkezi ve köylerde 50'yi aşkın adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 200 polis ve askerin katılımıyla düzenlenen baskınlarda; 50 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri; kentte farklı tarihlerde işlenen; 'Nitelikli yağma', 'tehdit', 'uyuşturucu madde ticareti yapmak', 'tefecilik', 'silah kaçakçılığı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarına karıştığı gerekçesiyle aranan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

OPERASYONA ASKERLER DE KATILDI

Polis, suçlara karıştığı gerekçesiyle aranan ve adresi saptanan 50 şüphelinin yakalanması için operasyon kararı aldı. Savcılık izni ile şafak vakti, kent merkezi ile köylerde zırhlı araçlar eşliğinde özel harekat polisleri ve askerlerin katılımı ile 50'den fazla adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. 200 polis ve askerin katılımıyla yapılan baskınlarda, haklarında arama kararı bulunan 50 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen, ruhsatsız tabanca, tüfek, uyuşturucu madde ve suç unsurlarına da el konuldu.

Şafak operasyonuyla gözaltına alınan şüpheliler, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.