BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.485,30
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da bombalı tuzak!

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı araziye tuzaklanan mayının patlaması sonucu bölgede yaptığı incelemede patlamaya hazır bomba buldu

Abone ol

Diyarbakır’da terör örgütü tarafından araziye tuzaklanan mayın, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın çalışması sonucu ortaya çıkartıldı.

Araziye önceden döşenen bir patlayıcıya koyunların basıp telef olması üzerine olay mahallinde arama yapan güvenlik güçleri, patlamaya hazır 3 bomba daha tespit ederek imha etti. Çevrede yapılan aramalarda ise el yapımı bombanın imal edildiği bir mağara bulundu. Mağarada ise çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

fotoğraf.20130405112338.jpg

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Ergani ilçesi Kavurmaküpü köyü Taşatmaz Tepe mevkiinde terör örgütü tarafından döşendiği belirtilen bir bombanın patlaması sonucu vatandaşlara ait 5 küçükbaş hayvan telef oldu. Bunun üzerine Diyarbakır Jandarma Komutanlığı, Patlayıcı Madde İmha Unsuru, Mayın- El yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha Timi, 2 Mayın Arama Köpek Timi, Bir Jandarma Özel Harekât Timi, 2 kobra zırhlı araç, 3 Jammer, bir adli kolluk ekibi, bir jandarma asayiş komando timi ve 2 karma tim ile birlikte bölgeye operasyon düzenledi. Yapılan incelemede koyunların olduğu bölgede patlamaya hazır 2 bomba daha bulundu.

PKK SIĞINAĞINDAN NELER ÇIKTI NELER

Jandarma birlikleri Ergani’nin Devletkuşu köyü Ozan Mahallesi civarında ise bölücü terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen 3 sığınak ve depo tespit etti. Bir ihbar üzerine tespit edilen mağaraya Diyarbakır Jandarma Özel Harekat ve diğer ilgili personelle arama yapıldı. Burada geniş güvenlik önlemleri altında yapılan aramada bomba ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Mağarada, 1x2x1 metre ebatındaki 1. sığınakta; 10 metre X2,075 milimetrelik elektrik kablosu, 1 adet küçük ağaç testeresi, 1 adet kıl testere, 2 adet boş teneke. 1x1x1 metre ebatındaki 2.’nci sığınakta: 5-6 kg Amonyum Nitrat, 2 adet 20 kilogramlık mavi bidon. 1x1x1 metre ebatındaki 3. Sığınakta: 8 adet büyük boy pil, 2 adet küçük boy pil, 2 adet küçük kumanda pili ele geçirildi. Ele geçirilen bombaların üzerinde patlamanın etkisinin artırılması için büyük çivilerin bağlandığı belirtildi.

Ele geçirilen patlayıcılar teknik ekip tarafından usulüne uygun olarak adli işlemleri müteakip imha edildiği belirtildi. Jandarma ekipleri yaptığı araştırmada vatandaşların koyunlarını telefe eden patlayıcının da bu bölgede bulunan diğer bombaların da tespit edilen mağarada yapıldığını belirledi.

Olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.