BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Milletvekilleri Meclis'i böyle anlatacak

Milletvekilleri, kendi objektiflerinden Meclis'i anlatacak.

Abone ol

TBMM Başkanlığı, ''Milletvekili objektifinden TBMM'' adlı fotoğraf ve katalog çalışması yapacak. 24. Dönem ve eski milletvekillerinin katkılarıyla gerçekleştirilecek çalışma, yasama, denetim ve temsil faaliyetleri ile TBMM yerleşkesine ait görsel bellek oluşturmayı amaçlıyor.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı,  yaptığı açıklamada, milletvekillerinin Meclis ile ilgili algısını merak ettiklerini belirterek, gelecek eserlerle bunu öğrenme fırsatı bulacaklarını söyledi.

OTURDUĞUNUZ KOLTUĞA GÖRE MANZARA DEĞİŞİYOR

''Oturduğunuz koltuğa göre gördüğünüz manzara değişiyor'' diyen Kabakçı, gelecek resimlerle Meclis'in milletvekilleri tarafından nasıl algılandığının ortaya çıkacağını kaydetti.

Kabakçı, ''Etkinlik sonunda ortaya çıkacak resimleri merak ediyorum. Kaç milletvekilimiz Meclis'in çiçeklerinin güzelliğini fark edecek ya da kaç vekilimiz arka bahçede güzel bitkiler olduğunu görecek? Meclis'te nelerin milletvekillerinin gözüne takıldığını görmek istiyoruz. Eğer güzellikler varsa onu artırmaya, çirkinlikleri de ortadan kaldırmaya çalışacağız'' dedi.

Amatör olarak 1972 yılından beri fotoğrafçılıkla uğraşan, bugüne kadar üç sergi açan ve bir kitabı bulunan Kabakçı, ''Siz de etkinliğe katılacak mısınız?'' sorusuna, ''Bu işin koordinesinde kalmayı tercih edeceğim ama benim de orada bazı fotoğraflarım olur'' karşılığını verdi.

Meclis'te ''gözüne, objektifine güvendiği epey milletvekili olduğunu'' ifade eden Kabakçı, etkinlik sonunda güzel eserlerin ortaya çıkacağına inancını dile getirdi.

Afişlerle duyurulacak olan etkinliğe 31 Mayıs'a kadar katılmak mümkün olacak. etkinlik sonunda eserlerin yer alacağı bir sergi düzenlenmesi planlanıyor. Milletvekilleri, eserlerini ''fotograflar@tbmm.gov.tr'' e-posta adresine veya Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkanlığı'na iletebilecek.