BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Mısır'ın yaklaşımı bölgesel barış için önemli

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Mısır'ın Türkiye'nin deniz yetki alanlarına saygılı davranması değerlidir. Bu yaklaşım ve son gelişmeler hem bölgenin hem de iki ülkenin yararınadır. Bölgesel barış için önemli bir adımdır'' dedi.

Abone ol

Türkiye'den yapılan açıklamalarda, Mısır ile yeni bir sayfa açılabileceği yönünde mesajlar verildi. Doğu Akdeniz'de de olası bir anlaşmaya Ankara'nın yeşil ışık yakması Mısır'da memnuniyetle karşılandı.

Mısır istihbaratı, Türk istihbaratından Kahire'de toplantı yapılması yününde talep aldıklarını ve bunu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

"Bağlarımıza yakışan budur"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mısır konusunda son gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Akar, "Mısır'ın yaklaşımı ve son gelişmeler, iki ülkenin ve diğer bölge ülkelerinin yararınadır. Kültürel ve tarihsel bağlarımıza yakışan da budur. Mısır'ın Akdeniz'deki davranışı değerlidir." dedi.

Yunanistan konusu
Yunanistan ile istişari görüşmeler konusunda Akar, "Yunanistan’la görüşmelerimiz devam ediyor. Yapıcı yaklaşımlarımıza rağmen birtakım olumsuz açıklama, eylem ve tacizlerle de karşılaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'ye çağrı
ABD'nin terör örgütleriyle iş birliği yapmasını da eleştiren Milli Savunma Bakanı Akar, "ABD’nin bir terör örgütü olan YPG ile iş birliği yerine 70 yıldır NATO üyesi olan Türkiye ile çalışması gerektiğini hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
TIR'ın freni patladı ortalık savaş alanına döndü! Bursa'daki kazada ölü ve yaralı var
Foto Galeri TIR'ın freni patladı ortalık savaş alanına döndü! Bursa'daki kazada ölü ve yaralı var Galeriye Gözat