BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,97
HABER /  GÜNCEL

Milas'tan son dakika haber! Orman yangını termik santrale girdi sirenler çalıyor

TÜRKİYE'deki orman yangınlarının 8. gününde kötü haberler geliyor. Milas'tan gelen son dakika habere göre yangın termik santrale ulaştı. Sirenler çalıyor termik santral boşaltılıyor.

Abone ol

TÜRKİYE'de 5 ilde 14 farklı noktada yangınla mücadele sürerken, 8. günde kötü haberler arka arkaya geldi. Yangınlarda bugüne kadar Muğla'da 1 Antalya'da ise 7 kişi hayatını kaybetti. Orman yangınlarıyla mücadeleye Azerbaycan, İran, Rusya, Hırvatistan, İspanya ve Ukrayna'dan toplamda 18 hava aracı destek veriyor. Gelen son dakika haber Milas'tan oldu. Belediye Başkanı haberi duyurdu, korkulan oldu. İşte son dakika gelişmeler:

MARMARİS'TEN ÜZÜCÜ HABER

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, soğutma çalışmaları sırasında bir aracın devrildiğini ve dört itfaiye erinin yaralandığını söyledi. Oktay, itfaiye erlerinin durumunun iyi olduğunu açıkladı.

AHBAP HELİKOPTER KİRALAYACAK

 Sanatçı Haluk Levent, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle görüştüklerini ve Anbap Derneği olarak yangın söndürme helikopteri kiralayacaklarını açıkladı.0

İşte Haluk Levent'in duyurduğu o gelişme;

"Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile görüştük. Ahbap Derneği olarak Kazakistan’dan geniş su deposu olan 1 helikopter kiralıyoruz. En az 5 gün kalacak. Marmaris bölgesine göndereceğimiz helikopter Orman Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışacak. Umarım bir aksilik çıkmaz."

PATLAMALAR BAŞLADI

 Yangının termik santralin ana binasına kadar ulaştığı belirtiliyor. Bu arada termik santralde patlamalar meydana geldiği belirtiliyor.

JANDARMA DEVREDE

Termik santral bölgesinde jandarma devreye girdi. Evler teker teker bakılarak vatandaşların bölgeden uzaklaşmaları isteniyor.

13 BİN KİŞİ TAHLİYE BEKLİYOR

Termik santral yangınında bölgede 13 bin kişi olduğu ve şu ana kadar çok az sayıda kişinin tahliyesinin yapıldığı belirtiliyor. Bodrum'da özel tekne sahiplerine çağrı yapılarak tahliye işlemlerine yardımcı olmaları istendi.

ÇIKARMA GEMİLERİYLE TAHLİYE

Muğla'nın termik santraline yangınların yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşları Türk Deniz Kuvvetleri çıkarma gemileriyle tahliye ediyor.

TOKAT: İNSANLAR KAÇIYOR

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, katıldığı sosyal medya canlı yayınında santralin tamamen boşaltıldığını ve etrafındaki yerleşim yerlerinden de insanların kaçtığını söyledi. Başkan Tokat şöyle konuştu:

"İnsanlar alevlerden değil termik santralden kaçıyor. Yollar kapatıldı, gitmek isteyenlere izin verilmiyor. İnsanlar feryat figan bölgeden kaçıyor. 

Akçakaya sönmeden Feslihen sönmeden termik santral rahat edemez. Edemedi de zaten. Akşam saatlerinde bundan 15-20 dakika önce yangın termik santralin içine girdi. 

Tanklar boşaltıldı orada bu anlamda o açıdan tehlike söz konusu değil (patlama). Neyle karşılaşacağımızı açıkça bilmiyoruz. "

SANTRAL TAHLİYE EDİLDİ

Alevlerin termik santrale ulaşmasının ardından personel ve patlayıcı maddeler tahliye edildi. Bölgede tüm elektrikler kesilirken, yangının Ören'e doğru ilerlediği Milas yolunun ise kapandığı bildirildi.

SON DAKİKA TERMİK SANTRAL YANIYOR

Milas'tan gelen son dakika habere göre orman yangını termik santrale ulaştı. Alevlerin sardığı termik santral boşaltılıyor. Sirenler çalıyor ve yangının santrali sardığı bildiriliyor. Kötü haberi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat duyurdu. Tokat 'Alevler Termik Santrale girdi... Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor' dedi. 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, öğleden sonra saat 16.00'da "Yalvarıyoruz, uyarıyoruz… Günlerdir söyledik. İşte yangın fabrikanın çevresini sardı. Derhal müdehale! Duman her yeri kapladı. Alevler termik santrale, köye dayandı, alevlerden hiçbir şey göremiyoruz derhal uçak istiyoruz." diyerek yardım istemişti. 

BODRUM'DA SON DURUM

Bodrum'daki yangın da devam ediyor. Yangınlar Kissebükü, Yeniköy, çocuk mezarlığı bölgelerinde devam ediyor. Mazı ve Bayır bölgelerinde ise soğutma çalışmaları yapılıyor. 

İHTİYAÇ LİSTESİ

Muğla'nın bir çok yerinde yangınlar sürüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç duyulan malzemelerin listesini yayınladı. 

İHTİYAÇ LİSTESİ

Yangınların devam ettiği Fethiye için belediye ihtiyaç listesini yayınladı. Yanık ve göz yaşı kremi, iş gözlüğü, buz, çorap ve baret gibi yangına müdahale edenler için acil ihtiyaçlar var. 

HATAY'DAKİ ORMAN YANGINI

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bölgedeki yangına, 2 helikopter, çok sayıda arazöz ve iş makinesinin yanı sıra 300 orman işçisiyle müdahale ediliyor. Yangın jandarma da TOMA'larla müdahale etti. 

16 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, orman yangınlarından etkilenen vatandaşlardan Antalya'da 6, Muğla'da ise 10 kişinin tedavisine devam edildiğini duyurdu. Twitter hesabından Antalya'da 704 hastanın tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiğini belirten Koca, "Tedavisi devam eden 6 hastamız var. Bölgedeki felakette 7 can kaybımız olmuştu. 46 ambulans, 17 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, toplam 242 sağlık profesyoneli ile sahadayız" ifadelerini kullandı.

MARMARİS'DE NELER OLUYOR?

MARMARİS'deki yangınlar da sönmüş değil. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Twitter hesabından yayımladığı videoda, "Yangında 7. Güne ulaşmış durumdayız. Hâlâ daha tam anlamıyla kontrol altına alındığını maalesef söyleyemiyoruz. En başından beri sıklıkla, sürekli tekrar ettiğimiz şey hava desteğiydi. Bugün sabah saatlerinde hava desteği 2 adet helikopterle birlikte gerçekleşti ve gözle görülür şekilde yangında bir gerileme söz konusuydu. Ancak an itibariyle baktığımızda şu anda hava desteği söz konusu değil.  Delikyol ve Orhaniye noktalarında yangında artış söz konusu." ifadesini kullandı. 

HARİTALI SON DURUM

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada "28 Temmuz-04 Ağustos 2021 tarihleri arasında, ülkemizde meydana gelen 183 adet orman yangınının 167’si devletimizin tüm imkanları seferber edilerek kontrol altına alınmıştır." denildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Muğla Köyceğiz'de dumanlar gökyüzünü kapladı! İspanyol uçakları yangınla mücadele ediyor
Foto Galeri Muğla Köyceğiz'de dumanlar gökyüzünü kapladı! İspanyol uçakları yangınla mücadele ediyor Galeriye Gözat