BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.436,24
HABER /  POLİTİKA

MHPden tasarrufa eleştiri

MHPŞanlıurfa İl Başkanı Necdet Çakmaklı, sağlıkta tasarruf çalışmalarını sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa İl Başkanı Necdet Çakmaklı, sağlıkta tasarruf çalışmalarını sert bir dille eleştirdi.

Hükümetin sağlıkta tasarrufu yeniden gözden geçirmesini isteyen Çakmaklı, uygulamanın vatandaşı ölüme terk etme manasına geldiğini iddia etti.
MHP Şanlıurfa İl Başkanı Necdet Çakmaklı, Adalet ve Kalkınma Partisi
(AK Parti) hükümetinin, çıkardığı Sosyal Güvenlik Reform Paketi ile 25 yaşını dolduran kız çocuklarının sağlık sigortası kapsamı dışında bırakılarak, kaderlerine terk edildiğini ileri sürdü. Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Çakmaklı, "Hükümet şimdi de beyin, mide, kolesterol ve kemik erimesi hastalarının ilaçlarını kesmiştir. Yüzde 50'si yoksulluk sınırının altında yaşam savaşı veren vatandaş evine ekmek götürecek parayı bulmaktazorlanırken, her geçen gün fiyatı artan ve fahiş fiyatlarla satışa sunulan ilaçları nasıl alacak? AK Parti hükümetinin bu noktada elini vicdanına koyarak düşünmesi ve bu yanlış kararından dönmesi lazımdır. Çin esareti altındaki 35 milyonluk Müslüman Uygur Türkü'ne uygulanan sağlıkta tasarrufu AK Parti Hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan Türk milletine reva görmüştür. Bu uygulama göz göre göre vatandaşı ölüme terk etmektir" ifadelerini ileri sürdü.

Hükümetin yanlış uygulamaları sebebiyle Şanlıurfa ekonomisinin çöktüğünü aktaran Çakmaklı, açıklamasında, "İldeki gayri resmi işsizlik oranı yüzde 45'e ulaşmıştır. Piyasada sıcak para kalmaması ve alış verişlerin büyük oranda kredi kartlarıyla yapılıyor olması, Şanlıurfa ekonomisinin çökmesine sebep olmuştur. İlden 8 milletvekili çıkaran AK Parti Hükümeti hiçbir istihdam alanı açmamıştır. İşsizliğe çözüm bulma noktasında ciddi bir çalışmaya yapmayan vekiller dost, ahbap ilişkileriyle 3-5 kişiyi geçici işlere yerleştirerek sorunu çözdüklerini zannediyorlarsa büyük bir yanılgı içindedirler" ifadelerini kaydetti.