BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  POLİTİKA

Saadetten çete yorumu

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatiboğlu, çete haberlerine ilişkin şu yorumu yaptı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatiboğlu, Danıştay baskınının ardından ardı ardına çete haberlerinin gündeme geldiğini belirterek, ''Şiddet, baskı, şantaj, tezgah ve çete haberleri önümüzde zorlu-kirli ve tehlikeli bir sürecin bulunduğunu göstermektedir'' dedi.

Hatiboğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, son günlerde meydana gelen olayların iç açıcı bir gidişin habercisi olmadığını söyledi. Hatiboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Basına yansıyan şekil ve görünüşü itibariyle üçerli-beşerli saldırı timleri ve çete yapılanmaları, elbette bir aldatmacadan ibarettir. Kimin adına ve hangi amaçla eylem gerçekleştirdikleri her seferinde bir sır gibi kalan bu saldırı timlerinin hangi servisin taşeronları olduğunu bulup çıkarmak ve teşhir etmek, elbette hükümetin sorumluluk alanına girmektedir. Ayrıca ortaya çıkarılan her tim veya çetenin mensupları arasında asker kökenli şahısların bulunması bir tesadüf mü, yoksa çok ince planlanmış bir tezgahın sonucu mu sorusu zihinleri işgal etmektedir. TSK'yı yıpratmak, TSK mensuplarını adeta yasa dışı oluşumların içinde gibi göstermek acaba hangi gelişmenin habercisidir?''

Hatiboğlu, ''Ardı ardına gündeme gelen çete, şiddet, baskı, şantaj ve tezgah haberlerinin Türkiye'nin önünde zorlu-kirli-tehlikeli bir sürecin bulunduğunu gösterdiğini'' ileri sürdü.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ANKET

Hatiboğlu, basın toplantısında Türkiye'de bir sosyal çözülme süreci  yaşandığını, ahlaki değerlere ters düşen uygulamalar gerçekleştirildiğini savundu. İzmir Konak'ta hedef kitlesi lise 2. sınıf öğrencileri olan bir
anketle, ''Cinsel eğitim adı altında reşit olmayan gençlere yönlendirici ve teşvik edici sorular yöneltildiğini'' öne süren Hatiboğlu, ankette yer alan bazı sorulardan örnekler verdi.

Hatiboğlu, ''Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla Savaşım Derneği'nin yürüttüğü bir proje kapsamında, lise 2. sınıf öğrencilerine yönelik tiyatro gösterisinin ardından dağıtıldığını savunduğu anketle ilgili olarak yetkililerin harekete geçmesini'' istedi.