BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA

Anadol hükümete yüklendi

CHP'li Kemal Anadol, sosyal devletin, ''iktidar tarafından dinamitlendiğni savundu.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, sosyal devletin, ''iktidar tarafından altına dinamit konularak yok edildiğini'' savundu.

Anadol, TBMM'de Safranbolu'dan gelen sivil toplum örgütleri temsilcilerini kabul etti. Safranbolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Deniz, sosyal güvenlik destek primi uygulamasının esnafı sıkıntıya sokacağını, semerci, kalaycı, bakırcı ve ayakkabı tamircisini yok edeceğini ifade etti.

Uygulamanın iptalini isteyen Deniz, ''Devlet sosyal devletse, insanların emekli olduktan sonra ticaret yapması suç olmamalı. Bu kişiler, kahve köşelerinde oturmak yerine, bir şeyler üretiyorlar'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Anadol da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Çevre Kanunu gibi çok önemli kanunların TBMM'den temel yasa olarak çıktığını anımsatarak bu uygulamayı eleştirdi.

Anadol, iktidarın, ''küreselleşme rüzgarı içinde tam teslimiyetçi anlayışla sosyal devleti tasfiye ettiğini'' savunarak, sosyal devletin, iktidar tarafından altına dinamik konularak yok edildiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesine gideceklerini, dava kazanmaktan bıktıklarını ifade eden Anadol, ''Keşke yasalar doğru, hukukun üstünlüğüne uygun çıksa da Anayasa Mahkemesine gitmek zorunda kalmasak. Bundan memnun değiliz. Bu bizim başarımızdan çok, Hükümetin, hukukun üstünlüğünü dikkate almadığını gösteriyor'' diye konuştu.

İktidarın yerel yönetim anlayışına da eleştiriler yönelten Anadol, Hükümetten, partizanlıktan uzak kalmalarını istediklerini, ancak bunu beklemediklerini kaydetti. Anadol, ''Tek çare, seçmenin halk düşmanı iktidarı bir önce uzaklaştırmasıdır'' dedi.