BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Boğazları vururuz diyen Yunan amirale bomba cevap!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile olan gerilimde kışkırtıcı açıklamalar yapan Yunan tarafına son dakika açıklamalarıyla cevap verdi. İstanbul Boğazları'nı vuracağını söyleyen Yunan amirale 'hodri meydan' dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Maraş'ın KKTC toprağı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu KKTC için net mesajlar verdi. Yunanistan ile Ege adaları konusunda yaşanan gerilime de değinen Çavuşoğlu, 'Böyle boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok.' dedi.

Çavuşoğlu, “Yunanistan Başbakanının ABD Kongresi’nde bizi övmesini beklemiyoruz. Fakat, iki NATO üyesi ülke ve NATO’da güvenlik ile ilgili dayanışma söz konusu. F-16’lar için lobi yapılması kabul edilebilir değil” dedi.

'Boğazları vuracağız 'diyen Yunan amirale cevap veren Çavuşoğlu 'Cesareti varsa yapsaydı' şeklinde cevap verdi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
'Türkiye bize saldıracak' diye uluslararası toplumda ağlıyorlar Biz gerginlikten yana değil iş birliğinden yanayız.

Başkasıyla tatbikat yapsalar ne olacak, Türkiye'ye düşmanlık etseler ne olacak? Yunanistan Başbakanı'nın ya da başka Yunan Başbakanı'nı Avruğa Birliği'nde bizi övmesini beklemiyoruz. Böyle bir beklentimiz de yok. Bizim hiç lobimiz olmadı Yunanistan'a. Türkiye'yi dışlayarak bir sürü toplantılar, formatlar oldu. Oldu mu bir şey, olmadı. Böyle boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok. Yunan halkı Türkiye ile ne düşünüyor ona kulak versinler.

Gerçekten içinde yeni bir fikir olsa bunları biz her zaman konuşuruz, Türkiye olarak buna destek veririz, değerlendiririz ama bunlar Sayın (GKRY Lideri Nikos) Anastasiyadis‘in de Cenevre’de yeni fikir ortaya koyamadığı için eski defterleri karıştırarak bir bir okuduğu önerilerdir. Bu öneriler esasen müzakere sürecini sulandırmak için yapılmıştır ve Maraş açılımından duyduğu rahatsızlığın bir refleksidir. Bunu da açıkça görüyoruz. Önümüzdeki günlerde Türk tarafı da iş birliği önerileri sunacaktır, bu konuda bir çalışma yaptıklarında görüyoruz. Bu iş birliği önerileri KKTC ile Rum tarafı arasında iş birliğini geliştirecek öneriler. Sadece Kıbrıs Adası'nı değil tüm bölgeyi ilgilendiren, tüm bölgenin istikrarı ve kalkınması için önemli, bölgedeki sorunların çözümüne katkı sağlayacak önerilerdir

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın açıklamaları:
KKTC'nin egemenliğine zarar verecek öneriye 'evet' diyemeyiz. KKTC'nin egemenliğini sonlandırmak ve zaman içerisinde bizi azınlık haline getirmek için oyun oynuyorlar. Maraş açılımı yeni siyasetin bir boyutudur. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Az önce meteorolojiden yeni uyarı geldi! Devamı geliyor bu illerdekiler dikkat bu kez saat de verildi
Foto Galeri Az önce meteorolojiden yeni uyarı geldi! Devamı geliyor bu illerdekiler dikkat bu kez saat de verildi Galeriye Gözat