BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.383,96
HABER /  EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan polisi yumruklayan HDP'li vekile sert tepki: Bedelini ödeteceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydemir'in polise yumruk atmasına tepki göstererek, "Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde muhakkak ödeteceğiz" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, Kadıköy'de terörist başı Öcalan'a görüş yasağının kaldırılması için yürümek isteyen gruba engel olan polise yumruk atan HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydemir'e tepki gösterdi.

"Kalleşliktir namussuzluktur"
Erdoğan, "4 vatan evladının ateşinin yüreğimizi yaktığı bir günde bölücü örgüt uzantılarının İstanbul Kadıköy'de ortalığı birbirine katmaları polisimize saldırmaları terörist başını öven sloganlar atmaları provokasyondan öte kalleşliktir, namussuzluktur, kanı bozukluktur. Ben inanıyorumki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi övme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde muhakkak ödeteceğiz. Kim ne derse desin hangi çirkefliği yaparsa yapsın  Türkiye terörün her türlüsüyle mücadelesini eninde sonunda zafere ulaştıracaktır." dedi. 

İhracat hedefi geçilecek
Son 20 yılda ihracatı 6 kat, ihracatçı sayısını da 4 kat artırmış bir hükümet olduklarını söyleyen Erdoğan, "Bu yıl sonu için belirlediğimiz 250 milyar dolarlık ihracat rakamını fazlasıyla geçeceğimiz anlaşılıyor. 2023 hedefimize doğru giderek artan hızda yaklaşıyoruz." ifadelerini kullandı.