BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  GÜNCEL

Mevlit yemeğinden 50 kişi zehirlendi

Arnavutköy'de askere gidecek bir genç için verilen mevlit yemeğinde yaklaşık 50 kişi zehirlendi.

Abone ol

Arnavutköy'ün Durusu Mahallesi'nde askere gidecek bir genç için mevlit yemeği verildi. Yemekten yiyen aralarında çocuk ve kadınların da olduğu yaklaşık 50 kişi, bir süre sonra rahatsızlandı.

Mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle Arnavutköy Devlet Hastanesi ile çevre hastanelere başvuranlar tedavi altına alındı.

Tedavileri tamamlanan bazı kişilerin taburcu edildiği öğrenildi.

Mide bulantısı şikayetleri vardı

Mahalle sakini Caner Biçer, "Bizim bir askere gidecek kardeşimiz vardı, onun mevlidi yapıldı. Mevlit okundu, pilavlar dağıtıldı, ikramlar yapıldı. Aradan 1-2 saat geçti, biz dernekte oturuyorduk. Dediler ki, biri rahatsızlandı. Mide bulantısı kusma şikayetleri vardı, demeye kalmadan zincirleme mahalleye ambulanslar doluştu. Biz tam ne olduğunu anlamadan zincirleme vakalar çoğalmaya başladı. Hasta insanlarımız vardı, şeker hastası, kalp hastası. Biz de onu soruşturduk ama tam olarak nereden alındığını bilmiyoruz. En son 37 kişi dendi, servisler ayrı gitti, ambulanslar ayrı gitti. Şu anda ne durumdalar bilmiyoruz ama duyduğumuza göre 3 kişinin durumu biraz daha sıkıntılı dediler. 7-8 ambulans geldi ama ambulanstan daha fazla servis araçları kendi araçları ile insanlar gitti. Ufak çocuklardan yiyen çok oldu, ondan dolayı inşallah bir şey olmaz diye endişelendik" şeklinde konuştu.

Hastaneye yakınlarını getiren Ahmet Hindi de "Bugün mahallemizde çoğu kişi zehirlendi. Aşağı yukarı 50 kişi vardı. Çeşitli hastanelere kaldırıldı. Pilavı cuma günü yapmışlar, tavuğu başka bir yerden almışlar. Görünen bu. Bugün saat 15.00 gibi mevlit oldu, 16.00 gibi dağıttılar, verdiler. Yedikten sonra saat 19.30 gibi belirtiler başladı. Şu an herkes hastanede. Aralarında durumu ciddi olan da var ama çoğu iyi" dedi.

Yediği yemekten zehirlenen Bahar Çayır ise, "Tedavi oldum. Şu an iyiyim. Kan sonuçlarımı bekliyorum" ifadelerini kullandı.