BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı!

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. Özellikle Doğu Karadeniz'de yoğun kar yağışına dikkat!

Abone ol

İstanbul'da etkisini yitiren kar yağışı yerini yağmura bıkarıyor. Meteoroloji ise özellikle Doğu Karsdeniz'de etkisini gösterecek kuvvetli kar yağışına karşı uyarıyor.

İşte yurtta beklenen hava sıcaklık tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğusunda, genellikle kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Karadeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Hakkari, Şırnak, Bitlis, Van ve Siirt çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin batısında 2 ila 4 derece artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), yarın (Perşembe) batı bölgelerde güneybatı yönlerden orta kuvvette; kuzey, iç ve doğu bölgeler ile zamanla Marmara'da kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

screen-shot-2013-01-10-at-9.00.00-am.png

screen-shot-2013-01-10-at-9.00.05-am.png

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ ve YER YER YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Hakkari, Şırnak, Bitlis, Van ve Siirt çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma, vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da görülen yoğun kar yağışlarının oluşturduğu kar örtüsü nedeniyle yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava nedeniyle, Ege, Akdeniz ve Karadeniz kıyı şeridinde hafif, kıyıların iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde çok kuvvetli don olayı beklendiğinden, zirai üretim faaliyetleri yürüten üreticilerimiz başta olmak üzere ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Genellikle parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde Sakarya, Kocaeli ve Bilecik çevrelerinin çok bulutlu ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, batısında yarın öğle saatlerinden itibaren güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyılarında hafif, yer yer orta, iç kesimlerinde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-0 km/s) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde kıyılarında hafif, bölgenin iç kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu ile ilk saatlerde Eskişehir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, yer yer orta, iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz Kıyılarında kuvvetli yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli, kıyılarında hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde görülen yoğun kar yağışlarının oluşturduğu kar örtüsü nedeniyle meydana gelebilecek çığ hadisesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yoğun kar yağışlarının oluşturduğu kar örtüsü nedeniyle çığ hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Siirt çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

screen-shot-2013-01-10-at-9.00.37-am.png

screen-shot-2013-01-10-at-9.00.41-am.png