BIST 8.748
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,79
HABER /  GÜNCEL  /  HAVA DURUMU

Meteorolojiden kar uyarısı! Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek, kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre hava sıcaklıkları Karadeniz üzerinden gelecek soğuk havayla çarşamba gününden itibaren 6-12 derece azalacak. Sıcaklıkların azalmasıyla birlikte yarından itibaren ülkenin büyük bir bölümü yağışlı havanın etkisi altına girecek. Kimi bölgelerde şiddetli sağanak yağış beklenirken, bazı bölgeler kal altında kalacak.

Abone ol

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte Çarşamba gününden itibaren 6-12 derece azalması, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altına, güney ve batı kesimlerde ise mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Bugün, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz ile Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde de kuzey ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Çarşamba günü yağış bekleniyor

Çarşamba günü ise ülkenin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karla karışık yağmur ve kar geliyor

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, 800 metre ve üzeri kesimler ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli Kar Yağışı şeklinde olması öngörülüyor.

Çarşamba 10 ilde kar yağışı bekleniyor

Çarşamba günü Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'da; perşembe günü Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Artvin, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari'de kar yağacak.

Çarşamba günü Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'da karla karışık yağmur bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına olacak

Rüzgarın, Kuzey Ege, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı Perşembe günü de sürecek

Perşembe günü, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Sinop, Samsun, Tokat ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Perşembe günü 10 ilde kar var. Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Artvin, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari'de perşembe günü kar yağışı etkili olacak.

Cuma ve Cumartesi ciddi bir yağış yok

Cuma ve Cumartesi günleri ülke genelinde önemli bir yağış beklenmiyor. Ülkemizi etkilemesi beklenen soğuk hava dalgası ve kuzeydoğu kesimlerde görülmesi beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel tahmin ve uyarıları takip etmeleri gerekiyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Sıcaklık 12 derece düşüyor meteoroloji uzmanı beklenen hava yarın geliyor diyor
Foto Galeri Sıcaklık 12 derece düşüyor meteoroloji uzmanı beklenen hava yarın geliyor diyor Galeriye Gözat