BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.523,23
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji uzmanından flaş kar ve yağış açıklaması! Çok fena geliyor hazır olun

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Meteoroloji uzmanı yarından itibaren yurtta yağışlı bir sistemin etkili olacağını duyurdu. Önümüzdeki hafta da devam etmesi beklenen yağışlar bazı illerde kar şeklinde görülecek.Sıcaklıklar da mevsim normalleri altına düşüyor. İşte yurtta hava durumu...

Abone ol

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yeni hafta hava durumu tahminlerini açıkladı.Bir süredir yurt genelinde yağışsız günler yaşandığını belirten Çelik, gelecek hafta boyunca güney ve doğu bölgelerinde görülecek yağışların aralıklarla süreceğini söyledi.

Yarına dikkat!

Yarın özellikle Güney Ege ve Akdeniz'de zaman zaman kuvvetli olmak üzere yağışlar görüleceğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Yarın sabah saatlerinde Güney Ege'de başlayacak yağış, öğle saatlerine doğru Güney Ege ve tüm Akdeniz Bölgesi'nde görülecek. Hafta başından itibaren ise güney ve doğu bölgelerimiz ağırlıklı olmak üzere, yurdumuzun kuzeybatı kesimleri hariç tüm yurtta aralıklarla yağışlar göreceğiz. Bu yağışlar özellikle Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, bir de Doğu Anadolu Bölgesi'nin güneyinde zaman zaman kuvvetli de olabilir. Yurt genelinde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında, belki 1, 2 derece altında seyredeceğini tahmin ediyoruz.

İstanbul, İzmir ve Ankara'da hava durumu

Ankara, İstanbul ve İzmir ile ilgili 3 günlük hava durumu tahminlerini de açıklayan Çelik, Ankara'da en yüksek sıcaklığın 15-17, İstanbul'da 16-18 ve İzmir'de 20 derece civarında olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Çelik konuşmasına şöyle devam etti:

Önümüzdeki hafta boyunca güney ve doğu bölgelerimiz ağırlıklı olmak üzere yağışlar göreceğiz. Ancak kuzeyde de özellikle Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyı kesiminde de hafif olmak üzere aralıklarla yağışlar olacak. 

Bu illerde kar yağışı var

Yurt genelindeki yağışların hemen hemen tamamı yağmur ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Özellikle kuzeydoğu bölgelerimizde, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Kars, Ardahan, Erzurum çevrelerinin yüksek yerlerindeki yağışların karla karışık yağış ya da kar şeklinde olacağını düşünüyoruz.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İslam Memiş'ten zam uyarısı! 2023 gelmeden bazı tedbirler almak gerekli dedi tek tek sıraladı bunları yapın
Foto Galeri İslam Memiş'ten zam uyarısı! 2023 gelmeden bazı tedbirler almak gerekli dedi tek tek sıraladı bunları yapın Galeriye Gözat