BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Merter Tanıtım Grubu kolları sıvadı

Merter’i dünya moda merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla, kurulan ‘Merter Tanıtım Gurubu’, önceki akşam düzenlenen toplantıyla çalışmalarına başladı.

Abone ol

Eylül ayında yapılması planlanan sempozyuma hazırlık niteliğindeki etkinlikte, bölgenin 24 saat yaşayan bir merkez haline gelmesi gerektiği vurgulandı.

İşadamları bu doğrultuda gerekli düzenleme için belediyeden destek isterken, kendileri de restoran, kafeterya, otel ve benzeri yaşam alanları için yatırıma hazır olduklarını kaydetti.

Güngören Kaymakamlığı’nın öncülüğünde oluşumu tamamlanan MTG, çalışmalarına başladı. Kaymakamlık, belediye ve Yıldız Teknik Üniversitesi yönetimi ile Güngören Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) ve Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Güneş Otel’de bir araya geldi.

MTG’nin Genel Koordinatörlüğüne getirilen Halil Samuk’un, oluşum hakkındaki bilgilendirme konuşmasının ardından söz alan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Bu yapıyı oluştururken bütün iş adamlarının fikirlerini almak istedik. Artık Merter için elimizi değil bedenimizi taşın altına koymanın vakti geldi. İşletmelerimiz ve markalarımız modayı yönlendiren bir anlayışı benimsemeli. Bunu başarırsak sadece Merter için değil ülkemiz için de hayırlı bir adım atmış oluruz. Bunun için sizden de destek bekliyoruz. Ortak akıl etrafında birleşirsek Merter’in bir cazibe merkezi olmaması için hiçbir neden kalmaz” diye konuştu.

Merter’in tekstil sektörünün en önemli iş adamlarını bünyesinde barındırdığına değinen Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu ise, “Dünyaca bilinen Merter ismini ve markasını iyi kullanmalıyız. Bilimsel ve akademik bir çalışma yürütmek istiyoruz. Bunun için Merter Sempozyumu’nu hayata geçireceğiz. 3 gün sürmesini beklediğimiz sempozyumda alınacak kararlar, yol haritamızı ortaya koyacaktır” ifadesini kullandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Kampüsü içinde teknopark kurduklarını hatırlatan Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, Merterli iş adamlarını Teknopark’ta yer almaya çağırdı. Toplantıya katılan iş adamları da, Merter için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Toplantıya GÜSİAD Başkanı Ekrem Ateş ve MESİAD Başkanı Ercan Tan yanı sıra İTO ve MARİFET temsilcileri de katıldı.