BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,11
ALTIN 2.518,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Güngören'de halk toplantıları sürüyor

Güngören Belediyesi, yaz aylarında gelenekselleştirdiği ‘Halk Meclisleri’ toplantılarına, Sanayi ve Akıncılar mahallelerindeki programlarla devam etti.

Abone ol

Çeşitli gösterilerle zenginleştirilen etkinliklerde, katılımcıların bölgeyle ilgili öneri, şikayet ve dileklerini dinleyen Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, ortaya konan beklentilerin, hazırladıkları projelerle örtüştüğünü belirterek, bunu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Sanayi mahallesinde gerçekleşen ‘Halk Meclisi’ toplantısı, tiyatrocu Tahsin Taşkın’ın stand-up gösterisi ise başladı. AK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever ve Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman’ın konuşmalarının ardından sıra vatandaşa geldi. Diğer mahallelerde olduğu gibi birçok kişi vakitsiz çıkarılan çöplerden şikayet etti. Kimi çocukların eğitimsizliğinden yakınırken, kimi eski yapılara dikkat çekti. Vatandaşları dinleyip, aldığı notlara tek tek açıklık getiren Karaman, öncelikle eğitim konusuna değindi. “Çocuklarımızın eğitim ihtiyacını karşılamak için bilgi evleri kurduk. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bunlara mahalle sakinleri olarak sizler sahip çıkacaksınız. Bizler bilgi evlerimizin kapılarını sizlere açtık, çocuklarınızı gelin buralara yazdırın” diye konuşan Karaman, sözlerine şöyle devam etti: “Mahallemizde bayanların sabah yürüyüşü ve spor yapabileceği çok amaçlı bir park çalışmamız var. Ayrıca çocuklarımız için de cep havuzları yaparak yüzme öğrenmelerini sağlayacağız.”

Akıncılar mahallesinde gerçekleşen Halk Meclisi ise, halk ozanları Orhan Üstündağ ve İsmail Azeri’nin atışmalarıyla başladı. Tahsin Taşkın ise, sunduğu gösteri ile katılımcıları kahkahaya boğdu. Ardından Akıncılar Mahallesi sakinlerine seslenen Karaman, kendisine ulaşan isteklerin, aslında hazırladıkları projelerle aynı doğrultuda olduğunu kaydetti. Bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaman, etkinliği evlerinin balkonundan dinleyen vatandaşları da selamladı. Program sonunda çocukların her zamanki gibi sevgi gösterisinde bulunduğu Karaman, miniklerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.