BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Güngören'de LYS birincisine altın ödül

ÖSYM tarafından Haziran 2010 da ilk defa yapılan LYS ‘de Türkiye birincisi olan Cihan Mercan’ı, Başkan Yücel Karaman bilgisayar ve Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Abone ol

İstanbul Erkek Lisesi mezunu olan Cihan Mercan, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS), Türkçe-Matematik, Türkçe-Sosyal ve dil (dil 1,2 ve 3) alanında 500 tam puan olarak Türkiye birincisi olmuştu.

Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi’nde oturan Mercan ve ailesini makamında kabul eden Güngören Belediye Başkanı Karaman, şampiyona bilgisayar ve Cumhuriyet altını hediye etti. Güngören’in eğitimdeki başarı grafiğinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Karaman, “Eğitimde gösterdiği yüksek performansla Güngören’imizin gururu olan Cihan Mercan’a, göğsümüzü kabarttığı için ilçemiz halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

LYS Türkiye birincisi olan Mercan ise, “Başarımın arkasında ekip çalışması yatıyor. Arkadaşlarımızla birlikte çalışmanın faydasını çok fazla gördüm. Ayrıca ailemin bana her zaman destek olması başarımın bir kat daha artmasını sağladı. 5 branda da Türkiye birincisi geldiğim için çok mutluyum. Bana bu mutluluğu yaşattığı için Allah’ıma binlerce şükürler olsun” diye konuştu.

Baba Mehmet Mercan ise en büyük çocuğu olan Cihan Mercan’ın ilkokuldan beri disiplinli bir öğrenci olduğunu başarının ise tesadüf olmadığını söyledi.