BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Güldal Akşit Güngören'de evet istedi

Güngören Belediye Başkanı Yücel Karaman ile birlikte esnaf ziyaretine çıkan Milletvekili Güldal Akşit, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referanduma ‘evet’ sözü istedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Milletvekillerine referandum çalışmalarında bulunmalarını istemesinin hemen ardından İstanbul’a gelen Güldal Akşit, Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Kaman ile birlikte esnafı ziyaret etti.

Güneştepe Mahallesi’nde vatandaşlarla ve esnafla konuşan Akşit, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Anayasa değişikliğiyle ilgili soruları yanıtlayan Akşit, aydınlatıcı bilgiler verdi. Belediye Başkanı Karaman, Akşit ve etkinliği düzenleyen AK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever’e, yağmura rağmen sevgi gösterisinde bulunan ve ‘sonuna kadar arkanızdayız’ diye slogan atan Güngörenliler, referandumda da ‘evet’ diyeceklerine dair söz verdi.

Vatandaşın anayasa değişikliğine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Akşit, “Milletimize büyük özgürlükler getiren, engelli, kadın, çocuk ve yaşlılara pozitif ayrımcılık tanıyan, memura toplu sözleşme hakkı tanıyan anayasa değişikliğine herkesin sahip çıkması gerekir. Bu, büyük anayasa değişikliğinin ilk adımı olacak. Herkesin ortak görüşüyle hazırlanmış bir anayasa değişikliğinin yapılabilmesi için bu pakete sahip çıkalım” diye konuştu.

Akşam saatlerinde ise Güngören Kültür Merkezi’nde, ilçedeki 11 Malatya derneğiyle bir araya gelen Güldal Akşit, yine beraberindeki Başkan Karaman ve Ercüment Sever ile birlikte, sivil toplum kuruluşlarına yeni anayasa değişiklik paketini anlattı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Malatyalı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de Milletvekili Akşit’e referandumda destek sözü verdi.