BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.476,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

KANKA Ferhat'ı hayata bağladı

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Ferhat Çetin, küçük yaşta yakalandığı karaciğer hastalığından 'KANKA’nın desteği ile kurtuldu.

Abone ol

Gerekli karaciğeri dayısı Hasan Kul’da bulan Çetin’e, doktorlar ameliyat için 11 ünite kana ihtiyacı olduğunu söyledi.

11 ünite A Rh (+) kanı Güngören Belediyesi Kan Kardeşliği Kulübü (KANKA) sayesinde bulan Çetin, şimdilerde hayata tutunabilmenin sevincini yaşıyor.

10 yaşında karaciğer rahatsızlığına yakalanan Ferhat Çetin, Ankara’daki bütün hastaneleri dolaştı ancak ameliyatının riskli olması nedeniyle hiçbir hastane tedaviyi kabul etmedi. Son olarak Memorial Hastanesi’ne başvuran aile, Ferhat’ın ameliyat edilebileceğini duyunca büyük bir sevinç yaşadı. Ancak doktorlar 11 ünite kana ihtiyaç olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan akrabalarıyla irtibata geçen aile KANKA’dan haberdar oldu. Güngören Belediyesi Kan Kardeşliği Kulübü’ne kan ihtiyaçlarını bildiren aile gerekli kanı bir günde temin etti. Ameliyatta 11 ünite kanın tamamını kullanan doktorlar Ferhat Çetin’i tekrar sağlığına kavuşturdu.

Hayata yeniden merhaba diyebildiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Uludağ Üniversitesi Maliye 3. Sınıf öğrencisi Ferhat Çetin, “10 yaşımdan beri karaciğer rahatsızlığı çekiyordum. Bu hem derslerimi hem de sosyal yaşamımı olumsuz etkiledi. Ailemim desteğini hep yanımda hissettim. Ben de hayata sıkı sıkı tutundum. Hem okul yaşantımı hem de hastane ortamını bir arada yürütmeye çalıştım. Üniversiteyi de kazanarak hayatla olan bağımı kuvvetlendirdim. Hastalığıma rağmen derslerimde başarı gösterdim ama rahatsızlığımın ilerlemesi nedeniyle okul kaydımı dondurmak zorunda kaldım. İstanbul’da ameliyat olabileceğimi duyduğumda çok sevindim. Hemen gerekli çalışmalara başladık. Dayım Hasan Kul bana karaciğerini verebileceğini söyledi. Bu beni çok mutlu etti ama bir eksiğimiz vardı. 11 ünite kana ihtiyacımız vardı. Bunu da KANKA sayesinde temin ettik. Sağlığıma kavuşmamı sağlayan aileme, ameliyatımı gerçekleştiren Prof. Dr. Münci Kalayoğlu’na, Güngören Belediyesi ve KANKA ile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ferhat’ı bir dakika bile yalnız bırakmayan dayısı Hasan Kul ise, yeğenine umut ışığı olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Hastanedeki işlemlerini yürüten Amcası Şevket Çetin ise, yeğeninin tekrar sağlığına kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Üyeleri aralarında Ertuğrul Sağlam, Ekrem Dumanlı, Şahan Gökbakar gibi alanında önemli isimlerin de bulunduğu KANKA’ya, www.kankam.org.tr adresinden ve 444 0 491 nolu telefondan ulaşarak üye olunabiliyor. Şahsen ya da internet sitesi üzerinden yapılan başvurularda gerekli iletişim bilgileri ile kan gurupları, “KANKA Bilgi Merkezi”nde toplanıyor. KANKA görevlileri, ihtiyaç durumunda ilgili üyelerle irtibata geçiyor. Güngören Belediyesi, gerekli görüldüğü taktirde, hasta yakınları ve kan verecek gönüllüleri için araç temin ediyor.