BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  GÜNCEL

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne saldırı düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne akşam saatlerinde patlayıcı madde atıldı. Saldırıda belediyeye ait Taş Bina'nın zemin katından yangın çıkarken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin zemin katındaki odada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, odanın camları kırıldı. Mersin Valiliği saldırıyla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin zemin katında çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında görgü şahitleri, alevlerin dışarıdan atılan bir cisimden kaynaklandığını iddia etti.

Olay sırasında belediye binasında bulunan İbrahim Erce, "Maytap gibi patlama sesi duyduk. İçerideki konferans salonu alev almaya başladı. İkinci bir patlama sesi daha geldi, maytap gibi. O alevi daha yükseltti.

Bütün oda alevler içinde kaldı. Personel hemen içeriyi boşalttı. Kendimizi dışarı attık. Belediye personeli yangına müdahale etti. Dışarıda kaçan bir kaç kişiyi görmüşler. 2-3 kişiymiş. Salonda kimse olmaması can kaybını engelledi" dedi.

Olayla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sürüyor.

İki şüpheli gözaltına alındı

Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında çıkan ve kısa sürede kontrol altına alınan yangınla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.  Mersin Valiliğinden, yapılan açıklamada, şunlara yer verildi:

"Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında bugün çıkan küçük çaplı yangınla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınmış olup, K.D.B. isimli şahıs, Büyükşehir Belediye itfaiyesinde çalıştığını ancak işten çıkarıldığını, bundan dolayı da eylemi gerçekleştirdiğini beyan etmiştir. Konuyla ilgili tahkikat sürdürülmektedir."

"Yanıcı ve patlayıcı madde atıldı"

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada da yangına, yanıcı ve patlayıcı madde atılmasının neden olduğu belirtildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mersin Büyükşehir Belediyemizin ana hizmet binasında bugün menfur bir saldırı gerçekleşmiştir. Hizmet binamızın zemin katında bulunan Encümen Salonuna kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişilerce yanıcı ve patlayıcı madde atılmıştır. Atılan maddenin alev alması sonucunda çıkan yangın, personellerimiz tarafından büyümeden söndürülmüştür. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma, emniyet güçleri tarafından çok yönlü olarak sürdürülmektedir."