BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.400,46
HABER /  GÜNCEL

Mehmetçik teröristleri püskürttü

Sınırdan sızmaya çalışan PKK'lı grubu mehmetçik geri püskürttü. Sınırda çatışmalar sürüyor.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Şırnak'ın Kuzey Irak sınır kesiminde başlattığı ‘Balyoz operasyonu' sürerken, Hakkâri'nin Çukurca ile Uludere ilçeleri arasından geçen Hezil Çayı kesiminden sızmak isteyen bir grup terörist, güvenlik kuvvetlerinin karşı ateşiyle kaçmak zorunda kaldı.

Kuzey Irak'ın İran sınır kesiminde bulunan Kandil Dağı'nın yanı sıra, Türkiye sınırına yakın olan Behdinan, Zap, Haftanin, Kanimasi, Begova, Derkar kesimlerinde bulunan PKK'nın küçük kamplarından Türkiye'ye sızmaların engellenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlikler sarp ve dağlık yamaçlarda konuşlanmaya devam ediyor.

PKK'LI TERÖRİSTLER KAÇMAK ZORUNDA KALDI

Dün gece geç saatlerde Hakkâri'nin Çukurca ile Şırnak'ın Uludere ilçeleri arasından Türkiye'ye girmek isteyen bir grup teröristin önü Geyman bölgesinden geçen Hezil çayı kesiminde önlem alan güvenlik güçleri tarafından kesildi.

Termal kameralarla tespit edilen PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada yaklaşık 15 PKK'lı terörist püskürtülürken, sınır kesiminde zaman zaman çatışmaların ettiği belirtildi.