BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.394,97
HABER /  POLİTİKA

Arınçın gizli gündem cevabı

Meclis Başkanı Bülent Arınç Slovakya'da AK Parti'nin gizli gündemi soruldu. Arınç örnekleriyle bu soruya cevap verdi.

Abone ol

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da katıldığı AB parlamento başkanları konferansının ardından, gazetecilerin sorularına cevap verdi.

GİZLİ GÜNDEM CEVABI

Bir gazetecinin, "AK Parti'nin gizli bir gündemi olduğu, bu nedenle protesto mitinglerinin yapıldığı söyleniyor" şeklindeki sözleri üzerine ise Arınç şöyle dedi:

"AK parti beş yıldan beri iktidardadır ve bu beş yılda Türkiye çağdaş dünyada ve AB içinde büyük itibar kazanmıştır. Anayasa'nın 70 maddesi değiştirilmiş, birçok reform yasası çıkarılmıştır. Ekonomide de çok yüksek kazanımlar söz konusudur." 

SİYASETÇİLERİN GEÇMİŞİNE BAKILARAK KORKU ÜRETİLMEZ

"AK Parti'nin gizli gündemi bulunduğu yolundaki söylemlerin iç politikada söylenen sözler olduğunu, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini" belirten Arınç, "siyasetçilerin geçmişlerine bakarak yeni korkular üretilemeyeceğini, Avrupalı birçok politikacının da hangi kökenden geldiklerini bildiğini" söyledi.
İTALYA'DA KOMİNİST CUMHURBAŞKANI VAR

Avrupalı politikacıların kökenlerine ilişkin örnek olarak, İtalya Cumhurbaşkanı'nın eski bir komünist olduğunu belirten Arınç, "Demokraside halkın çoğunluğu bir partiyi iktidar yapmışsa bunun karşısında durulamaz" dedi.