BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  SPOR

Alonsodan iyi başlangıç

Son 2 yılın dünya şampiyonu pilotu Fernando Alonso en iyi zamanı yaparak ''pole pozisyonu''nu kaptı.

Abone ol

Formula 1'de sezonun 5. yarışı olan Monaco Grand Prix'si için sıralama turları bugün Monte Carlo sokaklarında yapıldı.

Formula 1 takviminin tek sokak yarışı olan Monaco Grand Prix'sinde yarın koşulacak yarış için bugün sıralama turları tamamlandı. 3 bin 340 metre uzunluğundaki bol virajlı pistte 1 dakika 15.726 saniyelik derece elde eden McLaren'in İspanyol pilotu Alonso, sezonun 5. yarışına ilk cepten başlayacak.

Alonso, bu sezonun ilk ''pole pozisyonu''nu alırken, kariyerinin 16. ilk cep hakkını kazandı. Son iki sezonda Renault ile dünya şampiyonluğuna ulaşan ve geçen yıl buradan zaferle dönen Alonso'yu sıralama turlarında takım arkadaşı Lewis Hamilton takip etti. F1'e bu yıl katılan ve çıktığı 4 yarışta da podyum gören genç İngiliz pilot, 1 dakika 15.905'lik derecesiyle yarışa 2. cepten başlama hakkını elde etti.

F1'in ilk siyahi pilotu ve halen sürücüler klasmanı lideri Hamilton'u ise son 3 yarışta da pole pozisyonunu ele geçiren Ferrari pilotu Felipe Massa izledi. İspanya Grand Prix'sini kazanan Massa, Monte Carlo sokaklarında 1.15.967 zaman elde etti ve üçüncü sırayı aldı. Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen ise yaşadığı süspansiyon problemi nedeniyle iyi bir performans sergileyemedi. Raikkonen, yarınki yarışa 15. sıradan start alacak.