BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ABDde müslüman şoför krizi

ABD'nin Minnesota eyaletinde Müslüman taksi şoförleri alkol taşıyan müşterileri araçlarına almıyor.

Abone ol

ABD'nin Minnesota eyaletinde Müslüman taksi şoförlerinin bir grup imamın verdiği fetva üzerine, alkol taşıyan müşterileri araçlarına almayı reddetmeleri, havaalanı yetkililerini kızdırdı.

Havaalanı yöneticileri, çoğunluğu Somalili olan bu şoförlerin, şimdiye dek alkol taşıyan binlerce müşteriyi araçlarına kabul etmediğini, reddedilen bu kişilerin şikayette bulunduğunu belirtti.

Bir grup imam, bir yıl kadar önce, alkol taşıyan müşterileri araçlarına kabul eden sürücülerin günaha ortak olacağı yönünde bir fetva vermişti.

Bazı taksi şoförleri fetvayı görmemezlikten gelse de, fetvayı uygulayan diğerleri, işi, yanında alkollü içecek taşıdığını anladıkları müşteriyi yarı yolda indirmeye kadar vardırmıştı.

Bu sorunun sadece Minnepolis'e özgü olduğunu ve dünyada benzerinin görülmediğini söyleyen havaalanı müdürü Steve Wareham, araçlarına alkol taşıyan müşteri almayı reddeden şoförlerin 11 Mayıstan bu yana sert biçimde cezalandırıldığını belirtti.

Hakkında böyle bir şikayet gelen sürücünün ehliyetine ilk başta 30 gün, sorun sürerse 2 yıl kadar el konulurken, bu uygulama taksi sürücüleri arasında tepkiye yol açtı.

Havaalanı yönetimi, alkollü içecek taşıyan müşteriyi reddeden sürücülerin başka bir iş bulmasını istediğini ve bu konuda yardım edileceğini açıklarken, taksi sürücüleri olayın bu kadar büyütülmemesi gerektiğini, medyanın ve havaalanı yöneticilerinin işi abarttığını düşünüyor.