BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Sezer ve Erdoğan yine soğuk

Erdoğan ve Sezer tatbikatı izlediler. Yan yana oturdular ama bir kelime bile konuşmadılar.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve beraberindekiler brifingin ardından Denizkurdu 2007 Tatbikatı’nın sancak gemisi olan TCG Kemalreis Firkateyni’ne geçti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de helikopterle saat 11.00'de sancak gemisine indi. Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu gemide kendileri için hazırlanan yerden tatbikatı izledi.

Tatbikat boyunca Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan'ın hiç konuşmadığı gözlendi. Cumhurbaşkanı Sezer, yanındaki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ile konuşmayı tercih ederken, Başbakan Erdoğan'da Milli Savunma Bakanı Gönül ve Oramiral Karahanoğlu ile sohbet etti. Erdoğan tatbikatı dürbünle izledi.

Tatbikatta denizde ikmal ve posta çantası alma, Sea Hawk helikopterleri tarafından Hellfire güdümlü mermi atışları yapıldı. Helikopterin tek atışta hedefi vurması alkışlandı. Tatbikatın atış bölümünün tamamlanmasının ardından Orgeneral Büyükanıt, sancak gemisi TCG Kemalreis'in komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Yarbay A. Serdar Kacaalioğulları'na plaket verdi.