BIST 10.224
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.384,37
HABER /  GÜNCEL

Marmariste korkunç yangın!

Marmaris'de çıkan yangın korkunç boyutlara ulaştı. Yangın yerleşim birimlerinin içine kadar yaklaştı.

Abone ol

Marmaris'te korkunç yangın. Yangın yerleşim birimlerini tehtid ediyor. Armutalan'daki yangın oteller bölgesine 200 metre kadar yaklaştı. 

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Marmaris'in Armutalan mevkisindeki orman yangınına müdahaleye devam edildiğini belirterek, ''Şu aşamada otellerin ve yerleşim alanlarının tahliyesi söz konusu değil'' dedi.


Altıparmak, Armutalan mevkisinde öğle saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, biri keşif helikopteri olmak üzere 4 helikopter, 25 arazöz, 7 itfaiye aracı, 100 orman işçisi ve çok sayıda iş makinesiyle müdahale edildiğini bildirdi.


Vali Altıparmak, ''Şu aşamada otellerin ve yerleşim alanlarının tahliyesi söz konusu değil. Bir risk ortaya çıkarsa tahliye çalışması yapılacak'' dedi.


Yangın bölgesine hareket ettiği belirten Altıparmak, ''Burada arkadaşlarla risk değerlendirmesi yapacağız. Ardından alınması gereken her türlü tedbir alınacak'' diye konuştu.


Bu arada, yangına müdahale için Muğla, Marmaris ve Ula'dan takviye itfaiye ekipleri talep edildiği bildirildi. Yangına müdahale çalışmalarına vatandaşlar ve bölgede tatil yapan turistler de katılıyor.


Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmanın da sürdüğü belirtildi.