BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.434,12
HABER /  GÜNCEL

Marmaray asrın projesi açılış töreni

Marmaray projesi nedir? Marmaray açılış törenine kimler katılıyor? Marmaray durakları, Marmaray hakkında herşey. Marmaray canlı yayın;

Abone ol

Marmaray Projesi Türkiye'nin 153 yıllık rüyasıydı. Bugün Asya ile Avrupa'nın iki yakasını biraraya getirecek Marmaray açılıyor.

Dev projenin açılışı Cumhuriyetin 90. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Açılışa Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile projenin gerçekleşmesini sağlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katılacak.


HAYALDİ GERÇEK OLUYOR

Sultan Abdülhamid’in 1860’ta ortaya attığı ve inşasına 2004 yılında başlanabilen, 1.5 asırlık hayal, saat 15.00’da Üsküdar’da gerçek olacak. 8 milyar liraya malolan Marmaray’ın günlük yolcu taşıma kapasitesinin 1 milyon olması bekleniyor. Marmaray sayesinde boğazın iki yakası 4 dakikada geçilebilecek.

MARMARAY NERELERE GİDİYOR?
HANGİ DURAKLAR VAR?
(TIKLAYIN)

Marmaray ile birlikte Gebze ve Halkalı arası 105 dakika; Bostancı ve Bakırköy arası 37 dakika; Söğütlüçeşme ve Yenikapı arası 12 dakika; Üsküdar ve Sirkeci arası 4 dakikaya iniyor.

MARMARAY'DA CEP TELEFONU ÇEKECEK Mİ?
Peki Marmaray bir depreme karşı dayanıklı mı? Yakınından geçen fay hattına karşı nasıl önlem alındı? Marmaray denizin orta yerinde kalsa insan ne hisseder? Cep telefonu çekecek mi? Neden dışardan aramaya kapalı?  (TAMAMI İÇİN TIKLAYIN)

marmaray-projesi-hakkinda-tüm-bilgiler.jpg


MARMARAY GİBİSİ DÜNYA'DA VAR MI?

İçinden raylı sistem geçen sualtı tünelleri, dünyada pek çok kritik geçidin arasına inşa edilmekte. İşte Manş Tüneli, Seikan Tüneli, Shiziyang Tüneli başta olmak üzere, dünyadan Marmaray'ın muadilleri...


MARMARAY ÜCRETSİZ MÜJDESİ

Başbakan Başmüşaviri Aydın Ünal, halka ücretsiz Marmaray müjdesi verdi.

 MARMARAY'IN İÇİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ? TÜP GEÇİT NASIL? YENİ FOTOĞRAFLAR

Marmaray için intihar kağıdı yazdı
Marmaray'ı 29 Ekim'e yetiştirmek için ekibin başındaki Metin Tahan, birlikte çalıştığı heyete öyle bir kağıt imzalatmış ki.

japon-mühendis-marmaray-için-kaniyla-imza-atti.jpg

Marmaray'a Gül'ün katılmasının sırrı
Açılışı Cumhuriyet Bayramı'na denk getirilen Marmaray'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımının özel bir anlamı var.

Marmaray iddialarına Topbaş'dan cevap

Marmaray Projesi ile ilgili CHP'li Umut Oran'ın iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan açıklama geldi.

Marmaray'ın açılışı için Japonya Başbakanı dev uçağıyla geldi
JAPONYA Başbakanı Shinzo Abe, Avrupa ve Asya'yı deniz dibinden tünelle birleştiren Marmaray projesinin yarın yapılacak açılış törenine katılmak için bugün özel bir uçakla Tokyo’dan İstanbul’a geldi.

Bu semtler Marmaray ile uçuşa geçti
Asrın projesi İstanbul’un tarihi semtlerinde gayrimenkul fiyatlarına rekor prim yaptırdı.

marmaray-ile-değer-kazanan-semtler.jpg

Marmaray'da neden balıkları görmüyoruz?

Sabah yazarı Mehmet Barlas, Marmaray projesine eleştiri yöneltenlere çözüm önerisi sundu.

Marmaray tamamladan mı açılıyor?
"Facialara davetiye çıkaracak Marmaray’ı bu kadar sorunla açmak hiç mi vicdanınızı sızlatmıyor?"İktidarın Asrın Projesi’ni hizmete sokmasına saatler kala MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan soru önergesi…

MARMARAY HAKKINDA HERŞEY
*Marmaray ile hangi durak kaç dakika? Kadıköy'den Yenikapı'ya kaç dakikada gidilecek?
*Marmaray fay hattına ne kadar uzaklıkta?
20 SORUDA MARMARAY

İNGİLİZ GAZETESİ TIMES'DAN MARMARAY İÇİN MÜTHİŞ ÖVGÜ

Marmaray için şok eden iddia
Türkiye Makine Mühendisleri Odası Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, 8 yıl Marmaray Projesinde görev yapan Rıza Behçet Akcan’ın raporuna dayanarak Marmaray Tüp Geçişinin bitirilmeden hizmete sokulduğunu iddia etti.

CHP'den çılgın Marmaray soruları
CHP, asrın projesi olarak nitelendirilen ve yarın hizmete girecek Marmaray'a, çok farklı bir gözle baktı.

MARMARAY HABERLERİ TAMAMI