BIST 9.973
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,70
HABER /  DÜNYA

Başbakan’dan ATO’ya ’’Van’’ plaketi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van depreminin ikinci yılında, depremin yaralarının sarılmasına yaptığı katkılardan dolayı Ankara Ticaret Oda...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van depreminin ikinci yılında, depremin yaralarının sarılmasına yaptığı katkılardan dolayı Ankara Ticaret Odası’na bir plaket verdi. Plaketi ATO adına Başkan Salih Bezci aldı.
Başbakan Erdoğan, çeşitli açılışlar için gittiği Van’da düzenlenen törende, 2011 yılında yaşanan depremin ardından yaptığı yardımlarla yaraların sarılmasına katkı sağlayan Ankara Ticaret Odası’na bir teşekkür plaketi verdi. Van Beşyol Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde depremin ardından yardımlarıyla Van’ı yeniden ayağa kaldıran kurum ve kuruluşlara birer teşekkür plaketi sunuldu. Ankara Ticaret Odası adına plaketi ATO Başkanı Salih Bezci aldı.

YURT, 220 YATAK KAPASİTELİ
Başbakan Erdoğan, deprem felaketiyle sarsılan Van’ın eğitimine yaptığı örnek katkı için ATO Başkanı Bezci’ye teşekkür etti.
Van depreminin ardından sosyal sorumluluk için harekete geçen Ankara Ticaret Odası, ilk olarak Van’a 1 milyon liralık ayni yardım göndermiş ardından da Ankara Ticaret Odası Meclisi, Erciş’te yıkılan yurdun yerine yeni bir öğrenci yurdu yapılması kararı almıştı.
Ankara Ticaret Odası’nın açtığı ihale ile yerel bir firmanın yapımını üstlendiği yurt inşaatı yaklaşık bir yıl sürdü. 3 bin 200 metrekarelik alanda inşa edilen, 220 yatak kapasiteli yurt 2010 yılı fiyatlarıyla 2 bin 500 bin liraya maloldu. Yurt inşaatında kullanılan malzemelerin tamamı TSE kalite belgeli ürünlerden seçildi.

’’2023 VİZYONUNA GÜÇLÜ BİR DESTEK’’
Başbakan Erdoğan’ın Ankara Ticaret Odası adına Başkan Bezci’ye verdiği plakette, şöyle konuştu: “Deprem felaketiyle sarsılan Van’ımızın eğitimine yapmış olduğunuz örnek katkı; İlimizin ve insanımızın geleceğine, Ülkemizin de 2023 vizyonuna güçlü bir destek olarak, daima minnet ve şükranla hatırlanacaktır. Devletimiz ve milletimiz adına teşekkürlerimle. Recep Tayyip Erdoğan” ifadesi yer aldı.

’’EĞİTİME YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR’’
ATO Başkanı Salih Bezci, Van depreminin büyük yıkım ve can kaybına yol açtığını ancak ülke halkının büyük bir yardımseverlik örneği göstererek yaraların iyileşmesi yönünde çalıştığını hatırlattı. Erciş’e kalıcı bir eser bırakmak için yurt yapmayı istediklerini kaydeden Bezci, sözlerini şöyle sürdürdü: “ATO’nun yaptırdığı yurtta eğitimini sürdüren gençlerimiz Türkiye’yi 2023 yılında ve sonrasında ülkemizi en güzel şekilde yönetecek ve yönlendirecek yetişkinlerimiz olacaktır. Eğitime yapılan yatırım ülkemizin geleceğine yatırımdır.”
Depremin ardından Van’a gösterilen ilginin barış sürecini destekleyici nitelikte olduğunu kaydeden Bezci, şunları söyledi:
“Depremin ardından pek çok kurum ve kuruluş Van’a yardım yaptı. Bu yardımlar barış sürecini desteklemiştir. Biz, ATO olarak Erciş’e yurt yaptırarak eğitime katkı sağlamayı sonuçta da doğu ile batı arasındaki farkı ortadan kaldırmayı hedefledik.”
(İHA)