BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  GÜNCEL

Marmaray'da neden balıkları görmüyoruz?

Sabah yazarı Mehmet Barlas, Marmaray projesine eleştiri yöneltenlere çözüm önerisi sundu.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugün hizmete girecek Marmay projesine övgüler yağdırırken, eleştirenleri inceden dalgaya alıyor.

Gündemde Marmaray var. Kamuoyu ve dış basın asrın projesi olarak nitelenen Marmaray'ı yazıp çiziyor. Ancak Marmaray'a eleştiriler yok değil.

İşte bu mutsuz kesimleri bugünkü yazısında ele alan Barlas, onları mutlu edecek çözüm önerisi sunuyor. 

KUCAKLARINDA AKVARYUM TAŞISINLAR

"(...)Ayrıca "Marmaray'da neden balıkları görmüyoruz" diye tepki koyan mutsuzlar, bu araçla bir kıtadan diğerine geçerken kucaklarında birer akvaryum taşıyarak, tatminsizliklerini giderebilirler.

Bu arada "Üsküdar'a gider iken aldı da bir yağmur" demenin anlamını yitirmesinden ötürü "Nerede o eski ıslak ve güzel günler" diye yakınmak da işe yarayabilir. Kısacası atı alan Üsküdar'ı değil ama hizmeti yapan rakiplerini geçiyor artık.

Hizmete dönük rekabetin alt ve üst yapıyı yenilediği ve zenginleştirdiği Cumhuriyet'imizin doğum günü, hepimize kutlu olsun. Kurtuluş Savaşı'nın muzaffer komutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk bugünleri görebilseydi "Türklüğün medeni vasfı cihanın medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır" şeklindeki öngörüsünün gerçek olmaya başladığını hissederdi."

Mehmet Barlas tüm yazıları