BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
HABER /  DÜNYA

Devletin zirvesi Anıtkabir’de buluştu

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 90. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen tören, devletin zirvesini bir araya getirdi. <br/>Cumhuriye...

Abone ol

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 90. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen tören, devletin zirvesini bir araya getirdi.
Cumhuriyet’in ilan edilişinin 90. yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Anıtkabir’deki tören saat 09.00’da devlet erkanının Aslanlı Yol’un başında yerini almasıyla başladı. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, yüksek yargı organları başkan ve üyeleri, bakanlar katıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığındaki devlet erkanı Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu bölüme geldi. Gül, mozoleye kırmızı beyaz karanfillerden oluşan Türk bayrağı şeklindeki çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindeki heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Gül, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.
(İHA)