BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'tan Marmaray yanıtı

Marmaray Projesi ile ilgili CHP'li Umut Oran'ın iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan açıklama geldi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, test sürüşlerinin yapıldığı ve şu anda bir problem bulunmadığını söyledi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Çırağan Sarayı'nda bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Topbaş, toplantı sonrası bir açıklama yaptı.

Marmaray'da teknik sıkıntı olduğu yönündeki iddiaları cevaplayan Topbaş, ''Projede, ileri bir teknoloji kullanıldı. Asrın projesi cumhuriyetimizin 90. yılını taçlandıracaktır. Önemli bir proje. 90. Yılımız hayırlı olsun. Bütün hassasiyetler düşünüldü. 12 buçuk kilometrelik tünel. Boğazın 60 metre altından geçen bir sistem. Japon teknolojisi ile gerçekleştirildi. Her türlü ciddiyetle ihtimaller dikkate alındı. Mühendislikteki esas sanat riskleri sıfırlama olgusudur. Test sürüşleri başarılı. Test sürüşleri kazaları gidermek adına var. Bu testlerde olası her ihtimal dikkate alındı. Bütün aksilikler giderildi. Şu anda bir problem olmadığı bilgisi bize geldi. Bir sıkıntı yok. Proje, İstanbulumuza güzel hizmet verecek. Dünyanın dikkatini çeken önemli bir ulaşım hizmeti." dedi.

HALİÇ'TE TEST SÜRÜŞÜ

Haliç metro köprü test sürüşlerinin test edildiğini belirten Topbaş, projenin Ocak ayı içerisinde yetişebileceğini kaydetti. Basındaki ilanlarımızın vatandaşlar tarafından saklanmasını istediklerini, gerektiği zaman sorgulanmaya hazır olduklarını söyleyen Topbaş, "Bu kadar ciddiyetle, başarıdan emin olma adına böyle bir açıklama yaptık." diye konuştu.

"BANLİYO HATLARI İÇİN 2 YIL VAR"

"Kazlıçeşme'den Halkalı'ya tren seferleri ne zaman başlayacak?" sorusu üzerine ise Topbaş, "Devlet Demir Yolları ve Ulaştırma Bakanlığı banliyö hatlarının rehabilitesi için 2 yıl verdi. Kent içi ulaşımda hafif metronun kente önemli katkı sağlayacak. Geçmişte gördüğümüz banliyoları düşünmeyin. Proje sonunda doğu batı arasında saatte 150 bin yolcu taşınacak." ifadelerini kullandı.

umut.20131029081852.jpg