BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Maraşlı annenin en zor kararı!

Dört çocuğundün üçü böbrek hastası olan Kahramanmaraşlı Kaya ailesi, çocukları arasında tercih yapmak zorunda kaldı.

Abone ol

Üç çocuğu da böbrek hastası olan anne, daha acil durumdaki büyük kızına bir böbreğini verip onun hayata tutunmasını sağladı

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde oturan Emine Kaya (42) ve Salih Kaya (46) çiftinin çocukları Kübra (18), Tuğba (15) ve Ertuğrul (13) böbrek rahatsızlığı yaşarken, Ahmet Can (8) da polisitemi (kandaki kırmızı kan hücrelerinin fazla olması) hastalığına yakalandı. Beş yıldır böbrek yetmezliği çeken Kübra Kaya’nın durumunun ağırlaşması üzerine Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nin doktorları acil nakil yapılması gerektiğini bildirdi. Bunun üzerine anne Emine Kaya, büyük kızı Kübra‘ya gönüllü verici oldu. Başarılı ameliyatla anneden alınan böbrek, Doç.Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekip tarafından kızı Kübra’ya nakledildi. Doktorlar, anne ve kızının sağlığının iyi olduğunu söyledi.

Onlara canım feda

Ev kadını olan anne Emine Kaya, “Hepsi benim canım, nasıl seçim yaparım diye düşünürken, hayatımın en zor kararını verdim. Çünkü Kübra’nın çok acil böbreğe ihtiyacı vardı. Gönüllü oldum. Diğer çocuklarıma seve seve canımı veririm. Ancak Kübra’nın durumu bana tercih hakkı bile tanımadı” dedi. Fırıncı olan baba Salih Kaya da “Ailemin masraflarının karşılanması için çalışmam gerekiyor. O nedenle önce eşim böbreğini verdi, gerekirse ben de diğer çocuklarıma böbreğimi vermeye hazırım” diye konuştu.