BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırıkkale'den Pakistan'a yardım eli

Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından Pakistan halkına destek olmak için Kırıkkale'de başlatılan yardım kampanyası sona erdi.

Abone ol

Kampanya çerçevesinde toplanan 1 TIR dolusu yardım malzemesi dualarla Pakistan'a uğurlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kampanyanın sona ermesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Müftüsü Osman Şarklı, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, "Yaşanan olaydan hepimiz büyük bir acı duyduk. Pakistan bize çok yakın, gönül birliğimiz olan bir ülke. Biz de onların acılarını acılarımız kabul ettik. Biz de benzer acılar yaşamış bir ülke olarak, onların acılarını anlıyoruz. Umarız bu kampanyalar devam eder ve Pakistan halkının yaralarına bir nebze de olsa merhem oluruz. Kafilenin yolu açık olsun" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış ise kardeş ülke Pakistan halkına yardımların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Kampanya kapsamında toplanan 12 ton bakliyat, 100 balya çocuk bezi, 2 bin adet kadın pedi, 500 litre sıvı yağ, 1 ton toz şeker, 1 ton hijyen maddesinden oluşan yardımlar konuşmaların ardından dualar edilerek TIR'la Pakistan'a gönderildi.