BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.436,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taş heykeller parklarda sergileniyor

Albümde sempozyuma katılan sanatçıların ve çalışmalar esnasında objektiflere yansıyan neşeli anlarını da bulmak mümkün.

Abone ol

Altındağ Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle, 2008 yılı Ağustos ayında düzenlenen “Altındağ Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu” çekilen fotoğrafların albüm haline getirilmesiyle ölümsüzleşti.

Sempozyum süresince çekilen fotoğraflardan oluşturulan albümde, tonlarca ağırlıktaki taşların çekiç, delgi, matkap gibi malzemeler yardımıyla nasıl şekillendiği, hiçbir özelliği olmayan bir taşın usta sanatçıların ellerinde şekillenerek nasıl birer sanat eserine dönüştüklerinin hikayesi resimler aracılığıyla anlatılıyor. Albümde sempozyuma katılan sanatçıların ve çalışmalar esnasında objektiflere yansıyan neşeli anların fotoğraflarını da bulmak mümkün.

Çekiçle, ışıkla şekillenen taşlar…

2008 yılında gerçekleştirilen sempozyum Türkiye’den ve yabancı ülkelerden sanatçıların büyük ilgisini çekmiş ve katılım oldukça büyük olmuştu. 27 ülkeden 55 projenin başvurduğu ve jüri değerlendirmesi sonucu 8’i yabancı 6’sı Türk olmak üzere toplam 14 heykel sanatçısının davet edildiği sempozyum, 4 Ağustos günü Altındağ Belediyesi’nin Akkköprü kampusunda açılmış ve bir ay süreyle sanatçılar ve sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu tarz sanat etkinliklerinin, kentsel yapı anlamında ciddi bir değişim geçiren Altındağ’ın kültürel ve sosyal anlamda da olumlu dönüşümler yaşaması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Başkentin sanat hayatına yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Veysel Tiryaki, bu tür etkinliklerin önümüzdeki yıllarda devam etmesi için gayret gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

Taş heykeller Altındağ’ın parklarında sergileniyor

Dünyanın farklı yerlerinden gelen sanatçıların, 1 ay süreyle Ağustos ayının sıcağına rağmen, büyük emek sarf ederek ince ince işledikleri taş heykeller, sanata ve sanatçıya olan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Altındağ Belediyesi tarafından, sempozyumun bitiminde sergilenmeye başladı. Sanatçıların ellerinde birer sanat eseri haline dönüşen tonlarca kilo ağırlığındaki taşlar, Altındağ’ın parklarında yerlerini aldılar. Altındağ’ın parklarını süsleyen taş heykeller, başta Altındağlılar olmak üzere tüm sanatseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.